Volgens het online nieuwsplatform heeft eurocommissaris Margrethe Vestager bedrijven de mogelijkheid geboden vertrouwelijke informatie in bewijs tegen Google te anonimiseren. Dat is vaak een van de laatste stappen voordat een officiële aanklacht wordt ingediend, zeggen ingewijden, al is het nog niet zeker dat het zo ver komt.

De advertentietak is de belangrijkste inkomstenbron van Google. Met een omzet van 19 miljard dollar in het laatste kwartaal van vorig jaar was het goed voor 90 procent van de inkomsten van het bedrijf.

(ANP, FT)

Volgens het online nieuwsplatform heeft eurocommissaris Margrethe Vestager bedrijven de mogelijkheid geboden vertrouwelijke informatie in bewijs tegen Google te anonimiseren. Dat is vaak een van de laatste stappen voordat een officiële aanklacht wordt ingediend, zeggen ingewijden, al is het nog niet zeker dat het zo ver komt.De advertentietak is de belangrijkste inkomstenbron van Google. Met een omzet van 19 miljard dollar in het laatste kwartaal van vorig jaar was het goed voor 90 procent van de inkomsten van het bedrijf.(ANP, FT)