De brand in de Belgacomcentrale in Gent werd aangestoken. Volgens geruchten ging het om een molotovcocktail, voor het eerst gebruikt in de Spaanse burgeroorlog maar het waren de Finnen die het wapen massaal hanteerden tijdens de winteroorlog tegen de Sovjetunie. De met vodka gevulde flessen werden genoemd naar de Russische minister van buitenlandse zaken Molotov.

Verbijsterend is dat het wat schamele Belgacompand langs de Kortrijksesteenweg blijkbaar weinig beschermd was. Het bijgebouw waar de apparatuur staat van de alternatieve operatoren brandde helemaal uit. Duizenden breedbandverbindingen lagen er uit. Omdat het parket de boel afsloot, duurde het erg lang voordat de telco's opnieuw operationeel waren. Destiny was naar eigen zeggen de eerste, maar anderen zoals Mobistar hadden nog heel wat tijd nodig om klanten opnieuw aan te kunnen sluiten. Dergelijke schurkenstreken tonen aan dat de tijd dat we ict-apparatuur in het 'kuiskot' plaatsten helemaal achter de rug is. Dergelijke hoogtechnologische en dure apparatuur moeten in datacentra opgesteld worden die speciaal daartoe uitgerust zijn. Met volledige back-upvoorzieningen.

Ik hou mijn hart vast als men verkondigt dat we deze winter mogelijk te kampen hebben met stroomuitval. Heel de economie is steeds meer digitaal en gebaseerd op webgebaseerde oplossingen. Stroomuitval is een ramp voor de economie. Heel wat bedrijven, ook kleine en middelgrote ondernemingen, schaffen zich inmiddels noodgeneratoren aan. Dat sommige ministers zo licht over mogelijke stroompannes gaan is aberrant. Dergelijke ontsporingen zijn veel erger dan een uitslaande brand. Het is meer dan een cocktail voor Molotov. Dat wordt pas echt een winteroorlog.

De brand in de Belgacomcentrale in Gent werd aangestoken. Volgens geruchten ging het om een molotovcocktail, voor het eerst gebruikt in de Spaanse burgeroorlog maar het waren de Finnen die het wapen massaal hanteerden tijdens de winteroorlog tegen de Sovjetunie. De met vodka gevulde flessen werden genoemd naar de Russische minister van buitenlandse zaken Molotov. Verbijsterend is dat het wat schamele Belgacompand langs de Kortrijksesteenweg blijkbaar weinig beschermd was. Het bijgebouw waar de apparatuur staat van de alternatieve operatoren brandde helemaal uit. Duizenden breedbandverbindingen lagen er uit. Omdat het parket de boel afsloot, duurde het erg lang voordat de telco's opnieuw operationeel waren. Destiny was naar eigen zeggen de eerste, maar anderen zoals Mobistar hadden nog heel wat tijd nodig om klanten opnieuw aan te kunnen sluiten. Dergelijke schurkenstreken tonen aan dat de tijd dat we ict-apparatuur in het 'kuiskot' plaatsten helemaal achter de rug is. Dergelijke hoogtechnologische en dure apparatuur moeten in datacentra opgesteld worden die speciaal daartoe uitgerust zijn. Met volledige back-upvoorzieningen. Ik hou mijn hart vast als men verkondigt dat we deze winter mogelijk te kampen hebben met stroomuitval. Heel de economie is steeds meer digitaal en gebaseerd op webgebaseerde oplossingen. Stroomuitval is een ramp voor de economie. Heel wat bedrijven, ook kleine en middelgrote ondernemingen, schaffen zich inmiddels noodgeneratoren aan. Dat sommige ministers zo licht over mogelijke stroompannes gaan is aberrant. Dergelijke ontsporingen zijn veel erger dan een uitslaande brand. Het is meer dan een cocktail voor Molotov. Dat wordt pas echt een winteroorlog.