Moore Stephens Belgium neemt element61 over via een aandelenruil. De huidige partners van het it-bedrijf stappen allemaal mee in het aandeelhouderschap van de accounting- en consulting-groep.

Na vijf eerdere overnames dit jaar, is Moore Stephens Belgium vandaag trouwens al de zesde grootste accountantsfirma in ons land, na de Big Four en BDO. Samen telt de Belgische poot van het internationale Moore Stephens netwerk nu 380 medewerkers en 30 partners, en wordt er een omzet van 45 miljoen euro gedraaid.

"Data ontsluiten en analyseren is cruciaal geworden voor organisaties", licht cso Frederik Berckmoes-Joos van Moore Stephens Belgium de overname toe. "Na jaren van investeringen in erp- en crm-systemen beschikken ondernemingen over grote hoeveelheden data die niet steeds zo maar toegankelijk zijn of intelligent worden aangewend. Maar kunnen beschikken over de correcte informatie en inzichten, waar nodig in real-time, is wel cruciaal voor een ondernemer. De versterking met één van de meest ervaren business analytics consultancy teams in België is dus een belangrijke strategische keuze."

element61 werd opgericht in 2007 en focust op business analytics en BI, performance management en financiële rapportering. In 8 jaar tijd groeide het bedrijf uit tot een team van meer dan 40 senior consultants. Het it-bedrijf is certified partner van IBM Cognos, Microsoft en SAP Business Objects en heeft daarnaast competenties in een aantal nieuwere oplossingen zoals Anaplan, Tagetik en Qlik.

In de klantenportfolio vinden we enkele bekende namen terug, zoals Acerta, Atlas Copco, Brussels Airlines, iMinds, Omega Pharma en Vlaamse Vervoer Maatschappij - De Lijn.

"Wij waren al langer op zoek naar een omgeving waarin we onze groei nog kunnen versnellen", aldus algemeen directeur Stijn Vermeulen van element61, die aan het hoofd komt te staan van de business analytics business unit.

"MSB is qua cultuur ook aan ons verwant, als familiale en ondernemende groep. Het management heeft ook al bewezen dat het innovatieve strategische keuzes durft te maken. Deze stap biedt aan onze mensen nieuwe opportuniteiten naar ontwikkeling en carrière-pad binnen een vooruitstrevend bedrijf."

Moore Stephens Belgium neemt element61 over via een aandelenruil. De huidige partners van het it-bedrijf stappen allemaal mee in het aandeelhouderschap van de accounting- en consulting-groep. Na vijf eerdere overnames dit jaar, is Moore Stephens Belgium vandaag trouwens al de zesde grootste accountantsfirma in ons land, na de Big Four en BDO. Samen telt de Belgische poot van het internationale Moore Stephens netwerk nu 380 medewerkers en 30 partners, en wordt er een omzet van 45 miljoen euro gedraaid. "Data ontsluiten en analyseren is cruciaal geworden voor organisaties", licht cso Frederik Berckmoes-Joos van Moore Stephens Belgium de overname toe. "Na jaren van investeringen in erp- en crm-systemen beschikken ondernemingen over grote hoeveelheden data die niet steeds zo maar toegankelijk zijn of intelligent worden aangewend. Maar kunnen beschikken over de correcte informatie en inzichten, waar nodig in real-time, is wel cruciaal voor een ondernemer. De versterking met één van de meest ervaren business analytics consultancy teams in België is dus een belangrijke strategische keuze." element61 werd opgericht in 2007 en focust op business analytics en BI, performance management en financiële rapportering. In 8 jaar tijd groeide het bedrijf uit tot een team van meer dan 40 senior consultants. Het it-bedrijf is certified partner van IBM Cognos, Microsoft en SAP Business Objects en heeft daarnaast competenties in een aantal nieuwere oplossingen zoals Anaplan, Tagetik en Qlik. In de klantenportfolio vinden we enkele bekende namen terug, zoals Acerta, Atlas Copco, Brussels Airlines, iMinds, Omega Pharma en Vlaamse Vervoer Maatschappij - De Lijn. "Wij waren al langer op zoek naar een omgeving waarin we onze groei nog kunnen versnellen", aldus algemeen directeur Stijn Vermeulen van element61, die aan het hoofd komt te staan van de business analytics business unit. "MSB is qua cultuur ook aan ons verwant, als familiale en ondernemende groep. Het management heeft ook al bewezen dat het innovatieve strategische keuzes durft te maken. Deze stap biedt aan onze mensen nieuwe opportuniteiten naar ontwikkeling en carrière-pad binnen een vooruitstrevend bedrijf."