Het objectief om op 1 miljoen af te klokken na één uur, werd reeds na 17 minuten bereikt. In totaal maakten 210 investeerders 1,63 miljoen vrij voor het crowdfundingplatform.

MyMicroInvest is de voornaamste crowdfunder op de Belgische markt. Onlangs haalde het bedrijfje al eens drie miljoen euro op om zijn Europese plannen mee te kunnen bekostigen. De 1,63 miljoen die woensdagavond opgehaald werd, is hier een mooie aanvulling op.

Uniek aan MyMicroInvest is dat het platform geld zoekt bij zowel private investeerders als bij het grote publiek. Starters die geselecteerd worden door de organisatie, krijgen enkele weken de tijd om voldoende 'believers' achter zich te krijgen via crowdfunding, en als er op die manier voldoende geld wordt binnengehaald, is het aan de professionele investeerders om te bepalen of het project in aanmerking komt voor een co-investering.

Sinds zijn ontstaan in 2012 werd via het platform al 10 miljoen euro geïnvesteerd in een dertigtal bedrijven, en dit door een community van zowat 30.000 leden. Intussen is MyMicroInvest klaar om een versnelling hoger te schakelen.

Het internetbedrijf, waar onder andere José Zurstrassen, Olivier de Duve en Charles-Albert de Radzitzky bij betrokken zijn, wil de vleugels spreiden en ook in Frankrijk, Nederland, Italië, Zwitserland en Polen voet aan de grond krijgen.

Het objectief om op 1 miljoen af te klokken na één uur, werd reeds na 17 minuten bereikt. In totaal maakten 210 investeerders 1,63 miljoen vrij voor het crowdfundingplatform. MyMicroInvest is de voornaamste crowdfunder op de Belgische markt. Onlangs haalde het bedrijfje al eens drie miljoen euro op om zijn Europese plannen mee te kunnen bekostigen. De 1,63 miljoen die woensdagavond opgehaald werd, is hier een mooie aanvulling op. Uniek aan MyMicroInvest is dat het platform geld zoekt bij zowel private investeerders als bij het grote publiek. Starters die geselecteerd worden door de organisatie, krijgen enkele weken de tijd om voldoende 'believers' achter zich te krijgen via crowdfunding, en als er op die manier voldoende geld wordt binnengehaald, is het aan de professionele investeerders om te bepalen of het project in aanmerking komt voor een co-investering.Sinds zijn ontstaan in 2012 werd via het platform al 10 miljoen euro geïnvesteerd in een dertigtal bedrijven, en dit door een community van zowat 30.000 leden. Intussen is MyMicroInvest klaar om een versnelling hoger te schakelen.Het internetbedrijf, waar onder andere José Zurstrassen, Olivier de Duve en Charles-Albert de Radzitzky bij betrokken zijn, wil de vleugels spreiden en ook in Frankrijk, Nederland, Italië, Zwitserland en Polen voet aan de grond krijgen.