Sinds het begin van hun Europese activiteiten in het Verenigd Koninkrijk in 2002 is NetSuite behoorlijk doorgegroeid. Inmiddels kent het bedrijf een sterke aanwezigheid op het Continent en is het één van de meer gekende leveranciers van cloud-erp in de regio.

In de Benelux draaien meer dan 850 vestigingen van bedrijven als Misys, American Express Global Business Travel, Commvault en Meltwater hun bedrijfskritische processen op de NetSuite OneWorld-software.

NetSuite OneWorld biedt bedrijven multi-subsidiary management en mogelijkheden om via een two tier model zaken te doen, waarbij NetSuite bij lokale vestigingen wordt geïmplementeerd terwijl de legacy, on-premise-oplossing op het hoofdkantoor draait.

De Benelux biedt volgens het softwarebedrijf een toegankelijk ondernemingsklimaat en heeft heel wat snelgroeiende bedrijven op het gebied van technologie, media en banking en andere sectoren die cloud computing hebben omarmd of aan het omarmen zijn.

Gartner schat de markt voor erp-applicaties in Nederland en België in 2015 op 724,1 miljoen dollar, en verwacht dat die zal groeien tot 849,8 miljoen in 2018.

Datacenters

NetSuite opende eind vorig jaar nog twee Europese datacenters in Amsterdam en

in Dublin. Deze datacenters moeten de groei van NetSuite in Europa ondersteunen, en voldoen aan de eisen van een toenemend aantal Europese bedrijven dat actief wordt in de wolk.

NetSuite is begonnen met de dienstverlening aan nieuwe Europese klanten in de EU, en zal in de komende weken de bestaande Europese klanten overzetten naar de nieuwe datacentra.

Nieuwe partnerships

Voorts willen NetSuite en Deloitte hun strategische alliantie in België nog verdiepen. De softwarebouwer zou trouwens sowieso al een krachtig partnerecosysteem hebben in de Benelux. Zo hebben leveranciers als E-Litt en ERP FastForward NetSuite reeds geholpen bij het realiseren van een sterke aanwezigheid in de Benelux-markt.

Zembro, de Belgische start-up die slimme armbanden voor senioren bouwt, heeft alvast

gekozen voor NetSuite om te voorzien in zijn behoeften op het gebied van erp en

crm.

Het bedrijf draait vanaf nu zijn bedrijfskritische processen, waaronder facturatie,

voorraadbeheer, crm en multi-currency management voor Euro's en Britse Ponden, in

NetSuite.

Sinds het begin van hun Europese activiteiten in het Verenigd Koninkrijk in 2002 is NetSuite behoorlijk doorgegroeid. Inmiddels kent het bedrijf een sterke aanwezigheid op het Continent en is het één van de meer gekende leveranciers van cloud-erp in de regio.In de Benelux draaien meer dan 850 vestigingen van bedrijven als Misys, American Express Global Business Travel, Commvault en Meltwater hun bedrijfskritische processen op de NetSuite OneWorld-software.NetSuite OneWorld biedt bedrijven multi-subsidiary management en mogelijkheden om via een two tier model zaken te doen, waarbij NetSuite bij lokale vestigingen wordt geïmplementeerd terwijl de legacy, on-premise-oplossing op het hoofdkantoor draait.De Benelux biedt volgens het softwarebedrijf een toegankelijk ondernemingsklimaat en heeft heel wat snelgroeiende bedrijven op het gebied van technologie, media en banking en andere sectoren die cloud computing hebben omarmd of aan het omarmen zijn. Gartner schat de markt voor erp-applicaties in Nederland en België in 2015 op 724,1 miljoen dollar, en verwacht dat die zal groeien tot 849,8 miljoen in 2018. DatacentersNetSuite opende eind vorig jaar nog twee Europese datacenters in Amsterdam enin Dublin. Deze datacenters moeten de groei van NetSuite in Europa ondersteunen, en voldoen aan de eisen van een toenemend aantal Europese bedrijven dat actief wordt in de wolk.NetSuite is begonnen met de dienstverlening aan nieuwe Europese klanten in de EU, en zal in de komende weken de bestaande Europese klanten overzetten naar de nieuwe datacentra.Nieuwe partnershipsVoorts willen NetSuite en Deloitte hun strategische alliantie in België nog verdiepen. De softwarebouwer zou trouwens sowieso al een krachtig partnerecosysteem hebben in de Benelux. Zo hebben leveranciers als E-Litt en ERP FastForward NetSuite reeds geholpen bij het realiseren van een sterke aanwezigheid in de Benelux-markt.Zembro, de Belgische start-up die slimme armbanden voor senioren bouwt, heeft alvast gekozen voor NetSuite om te voorzien in zijn behoeften op het gebied van erp encrm. Het bedrijf draait vanaf nu zijn bedrijfskritische processen, waaronder facturatie,voorraadbeheer, crm en multi-currency management voor Euro's en Britse Ponden, inNetSuite.