Het humorcollectief Neveneffecten gaf in de nieuwe reeks 'Basta' mobiele operator Mobistar een koekje van eigen deeg.

De tweets over het nieuwe televisieprogramma 'Basta' - met steevast als teneur 'Lang geleden dat ik nog zo hard gelachen heb' - spraken boekdelen: de Mobistar-stunt van Neveneffecten zal nog lang in het collectieve televisiegeheugen blijven hangen.

Voor wie de beelden nog niet zag: de vier komieken van Neveneffecten werken een naar eigen zeggen 'wraakoefening' uit voor de povere helpdeskdiensten van 's lands telecomoperatoren. Ze laten zich op een koude decemberochtend in een container opsluiten die pal voor de ingang van het Mobistar-hoofdkwartier wordt gedropt. Een verbaasde bewaker - iedereen kent voortaan "Matthieu van security Mobistar" - belt naar het nummer dat op de container staat en krijgt de vier aan de lijn. Samen voeren ze ruim drie uur lang een hilarische helpdeskparodie op, compleet met wachtdeuntjes, bizarre automatische keuzemenu's en eeuwige doorschakelingen.

Op YouTube kan je de stunt nog eens herbekijken. Matthieu van Mobistar verdient alvast een standbeeld voor zijn onnavolgbare geduld.

Het humorcollectief Neveneffecten gaf in de nieuwe reeks 'Basta' mobiele operator Mobistar een koekje van eigen deeg. De tweets over het nieuwe televisieprogramma 'Basta' - met steevast als teneur 'Lang geleden dat ik nog zo hard gelachen heb' - spraken boekdelen: de Mobistar-stunt van Neveneffecten zal nog lang in het collectieve televisiegeheugen blijven hangen. Voor wie de beelden nog niet zag: de vier komieken van Neveneffecten werken een naar eigen zeggen 'wraakoefening' uit voor de povere helpdeskdiensten van 's lands telecomoperatoren. Ze laten zich op een koude decemberochtend in een container opsluiten die pal voor de ingang van het Mobistar-hoofdkwartier wordt gedropt. Een verbaasde bewaker - iedereen kent voortaan "Matthieu van security Mobistar" - belt naar het nummer dat op de container staat en krijgt de vier aan de lijn. Samen voeren ze ruim drie uur lang een hilarische helpdeskparodie op, compleet met wachtdeuntjes, bizarre automatische keuzemenu's en eeuwige doorschakelingen. Op YouTube kan je de stunt nog eens herbekijken. Matthieu van Mobistar verdient alvast een standbeeld voor zijn onnavolgbare geduld.