Volgens Blass krijgt het toestel camera's van 12 en 5 megapixel, met ingebouwde irisscanner. De Note 7 krijgt 64 GB-opslag, uit te breiden met een MicroSD-kaart. Het scherm zal 5,7 inch meten en gebruikt QHD Super AMOLED. Het toestel zal in zwart, zilver en blauw beschikbaar zijn.

De naam is opvallend, omdat de vorige versie nog Note 5 heette. Samsung slaat nummer 6 dus over. Dat heeft te maken met de Galaxy S-serie smartphones. De namen van S en Note kloppen namelijk niet helemaal. Begin vorig jaar lanceerde Samsung de S6 en in het najaar de Note 5. In 2014 bracht Samsung de S5 en vervolgens de Note 4 op de markt.

In maart van dit jaar verscheen de S7 in de winkels. Door nu voor Note 7 te kiezen, brengt Samsung meer lijn aan in de namen.

(ANP, FT)

Volgens Blass krijgt het toestel camera's van 12 en 5 megapixel, met ingebouwde irisscanner. De Note 7 krijgt 64 GB-opslag, uit te breiden met een MicroSD-kaart. Het scherm zal 5,7 inch meten en gebruikt QHD Super AMOLED. Het toestel zal in zwart, zilver en blauw beschikbaar zijn.De naam is opvallend, omdat de vorige versie nog Note 5 heette. Samsung slaat nummer 6 dus over. Dat heeft te maken met de Galaxy S-serie smartphones. De namen van S en Note kloppen namelijk niet helemaal. Begin vorig jaar lanceerde Samsung de S6 en in het najaar de Note 5. In 2014 bracht Samsung de S5 en vervolgens de Note 4 op de markt.In maart van dit jaar verscheen de S7 in de winkels. Door nu voor Note 7 te kiezen, brengt Samsung meer lijn aan in de namen.(ANP, FT)