Het record stond tot voor kort op naam van SanDisk, dat een tijdje terug een microSD met een geheugen van 200 GB lanceerde.

Met de EVO Plus 256 GB microSD-kaart kunnen gebruikers tot 12 uur 4K UHD videomateriaal opnemen, of 33 uur in Full HD. Dankzij de grote opslagruimte kunnen veeleisende gebruikers ongestoord video's met hun mobiele telefoon of action camera maken, zonder van geheugenkaart te moeten wisselen.

Voor de EVO Plus gebruikt Samsung de V-NAND-technologie, een vorm van flashgeheugen waarbij de transistors niet in een enkele laag (tweedimensionaal) gerangschikt zijn, maar ook in lagen boven elkaar geplaatst zijn ('vertical NAND').

De geheugenkaart bezit een leessnelheid van 95MB per seconde, en een schrijfsnelheid van 90 MB per seconde. "Consumenten die werken met zware grafische multimediatoepassingen, zoals 4K UHD video of virtual reality, ervaren dus snelheden die voorheen alleen voor professionele gebruikers beschikbaar waren", klinkt het in het persbericht.

"Wij dragen met onze technologie bij aan een groter gemak voor de consumenten", zegt product manager storage bij Samsung België Roderick Niehorster.

"Onze EVO Plus 256 GB voorziet daarin met een van de grootste opslagcapaciteiten en hoge prestaties in een SDXC-kaart. Zo bieden we iedereen een gemakkelijke manier om content te creëren, op te slaan, gebruiken en delen."

De EVO Plus 256 GB microSD-kaart is vanaf juni 2016 verkrijgbaar, de verkoopadviesprijs bedraagt 249 euro. De kaart wordt in België verkocht met een garantie van 10 jaar.

Het record stond tot voor kort op naam van SanDisk, dat een tijdje terug een microSD met een geheugen van 200 GB lanceerde.Met de EVO Plus 256 GB microSD-kaart kunnen gebruikers tot 12 uur 4K UHD videomateriaal opnemen, of 33 uur in Full HD. Dankzij de grote opslagruimte kunnen veeleisende gebruikers ongestoord video's met hun mobiele telefoon of action camera maken, zonder van geheugenkaart te moeten wisselen.Voor de EVO Plus gebruikt Samsung de V-NAND-technologie, een vorm van flashgeheugen waarbij de transistors niet in een enkele laag (tweedimensionaal) gerangschikt zijn, maar ook in lagen boven elkaar geplaatst zijn ('vertical NAND').De geheugenkaart bezit een leessnelheid van 95MB per seconde, en een schrijfsnelheid van 90 MB per seconde. "Consumenten die werken met zware grafische multimediatoepassingen, zoals 4K UHD video of virtual reality, ervaren dus snelheden die voorheen alleen voor professionele gebruikers beschikbaar waren", klinkt het in het persbericht. "Wij dragen met onze technologie bij aan een groter gemak voor de consumenten", zegt product manager storage bij Samsung België Roderick Niehorster. "Onze EVO Plus 256 GB voorziet daarin met een van de grootste opslagcapaciteiten en hoge prestaties in een SDXC-kaart. Zo bieden we iedereen een gemakkelijke manier om content te creëren, op te slaan, gebruiken en delen."De EVO Plus 256 GB microSD-kaart is vanaf juni 2016 verkrijgbaar, de verkoopadviesprijs bedraagt 249 euro. De kaart wordt in België verkocht met een garantie van 10 jaar.