De interne IT-systemen en de website van Colruyt liggen er momenteel uit. De oorzaak ligt bij een intern probleem, de winkels blijven open.

Overheden en bedrijven slaan de handen in elkaar in de strijd tegen cybercriminaliteit. Ze willen een netwerk oprichten om elkaar snel op de hoogte te brengen van cyberaanvallen en om de nodige informatie door te geven. Dat is donderdag gezegd op een kennisdag rond cybercriminaliteit in Aalter.

Apple-topman Tim Cook kan niet duidelijk inschatten wat de gevolgen van het coronavirus zullen zijn op toekomstige producten van het techbedrijf. Hij zei dit tijdens Apples jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. Hints over nieuwe gadgets bleven dit keer uit.

Insight, IT-adviseur en systemintegrator van technologische oplossingen, heeft Emma de Sousa aangesteld als volgende president EMEA. Zij zal Wolfgang Ebermann vervangen, maar de opvolging is pas gepland op 1 januari volgend jaar. Tot die tijd is er een gezamenlijke overgangsperiode die de continuïteit moet garanderen.

Carbon fiber oftewel koolstofvezel behoort tot de sterkste en lichtste materialen die er bestaan, en wordt om die reden onder meer gebruikt in de lucht- en ruimtevaartindustrie en in Formule 1-wagens. 'Waarom dan niet in smartphones?', bedacht het Duitse bedrijf Carbon Mobile, dat woensdag zijn nieuwste telefoon uit koolstofvezel voorstelde.

Grote technologiebedrijven als Alibaba, Amazon en Apple investeren steeds geld meer in financiële technologie. Alphabet, het moederbedrijf van Google, is de grootste investeerder onder de techreuzen. Dat meldt het accountantsbureau KPMG op basis van eigen onderzoek.

Data News Jobs