Twitter-topman Jack Dorsey heeft zijn eerste tweet, tevens het allereerste bericht dat ooit op het platform verscheen, verkocht voor 2,1 miljoen euro. Het gaat om de boodschap 'just setting up my twttr'. De markt voor dit soort digitale objecten, die NFT's worden genoemd, is de laatste maanden enorm gegroeid.

Trends

De Britse maaltijdbezorger Deliveroo heeft maandag de aangekondigde stap naar de beurs van Londen officieel afgetrapt. Er zullen zowel nieuwe aandelen worden aangeboden als bestaande aandelen van de huidige aandeelhouders.

Berichtendienst Twitter werkt aan een knop waarmee je de publicatie van een tweet na het versturen ervan nog even ongedaan kan maken. Dat heeft het bedrijf bevestigd na geruchten op socialemedia.

Chinese staatshackers hebben dankzij een gat in Microsofts e-mailplatform Exchange Server ongeveer 30.000 organisaties in de Verenigde Staten aangevallen. Het gaat onder meer om banken, telecomproviders, de politie, nutsbedrijven, ziekenhuizen en lokale overheden. Dat meldt de gezaghebbende techjournalist Brian Krebs op basis van bronnen.

Els Bellens

Het is ondertussen meer dan een jaar geleden dat VMware 'cloud native' ontwikkelplatform Pivotal overnam. De deal past in een rijtje van Kubernetes-spelers en DevOps-bedrijven die samen de nieuwe tak VMware Tanzu moeten vormen. Data News sprak met Rouven Besters, voormalig Belux-baas bij Pivotal en nu regional director Benelux & Nordics voor VMwareTanzu.

De Indiase IT-reus Wipro heeft een overeenkomst getekend om financiële dienstverlener Capco voor 1,45 miljard dollar over te nemen.

Knack
Natasja Van Buggenhout

'Regelmatig hebben bezoekers van websites geen idee welke persoonsdata zij hebben gedeeld en voor welke doeleinden zij toestemming hebben gegeven', schrijven onderzoekers Ine Van Zeeland en Natasja Van Buggenhout (beide imec-SMIT-VUB). Ze pleiten ervoor om de datageletterdheid van mediagebruikers te verhogen.

Data News Jobs