Proximus heeft zijn 5G-netwerk, of toch de "light"-versie daarvan, verder uitgebreid. Opvallend: de operator voegt enkel nog gebieden in Vlaanderen toe. In Wallonië staat de uitrol "on hold" na protest van verschillende lokale besturen.

Bij vier federale overheidsdiensten, goed voor 3.200 medewerkers, worden de lonen voortaan verwerkt door een nieuwe SAP-loonmotor van SD Worx. Het is de bedoeling dat uiteindelijk 70.000 medewerkers aangesloten worden.

Sanitairgroothandel Van Marcke wil niet langer wachten tot de overheid al dan niet met een app komt om mogelijke coronabesmettingen te traceren. 'Voor de veiligheid en gezondheid van onze medewerkers hebben we dan maar een eigen app ontwikkeld', zegt CEO Caroline Van Marcke.

De groene kaart, officieel de 'internationale motorrijtuigenverzekeringskaart', krijgt op 1 juli een witte in plaats van groene achtergrond. Bovendien kan de kaart vanaf die datum ook elektronisch aan bestuurders worden bezorgd. Dat meldt Assuralia, de beroepsvereniging van verzekeringsondernemingen.

Tesla-topman Elon Musk heeft begin mei een miljoenenbonus gekregen. Toen werd aan de voorwaarde voldaan om de eerste tranche van een enorm bonusplan uit te betalen, bevestigt de maker van elektrische auto's in een bij de toezichthouder ingediend document. Tesla had toen een omzet van 20 miljard dollar en was langdurig meer dan 100 miljard dollar waard op de beurs.

Met één muisklik zien hoeveel dat topgerecht dat je net serveerde je kostte. Een pagina verder ontdekken welk ingrediënt je dringend moet bijbestellen. Onmiddellijk de financiële impact zien van die kleine wijziging aan een schotel. Het zijn de dromen van iedere restaurantuitbater, en de Antwerpse start-up Apicbase maakt ze nu waar.

Magic Leap gaat zijn CEO en oprichter Rony Abovitz vervangen. Het bijzonder gehypete bedrijf kon de verwachtingen rond zijn augmented-realitybril tot nu toe niet waarmaken.

Arvesta, de groep boven de land- en tuinbouwwinkels Aveve, is donderdagochtend het slachtoffer geworden van een cyberaanval. Dat bevestigt woordvoerster Stéphanie Deleul. Een klein aantal winkels is gesloten.

Nutanix heeft in haar recentste kwartaal een totale omzet van 318 miljoen dollar geboekt. Dat is een stijging van 11 procent op jaarbasis. Het nettoverlies liep op tot 241 miljoen dollar. Dat is meer vergeleken met de 210 miljoen dollar in het derde kwartaal van 2019.

De Gentse Feesten zijn geannuleerd, en dat is in meer dan honderd jaar nooit eerder gebeurd. Treuren mag, maar niet te lang, want de jonge 3D-engineer Lucas Selfslagh werkte achter de schermen aan een opmerkelijk digitaal alternatief: Ghent Theft Auto, een virtuele kopie van de volledige stad waarin iedereen kan rondwandelen en feesten.

Data News Jobs