CTG, specialist in het implementeren van digitale IT-oplossingen, heeft Eleviant overgenomen. Dat is een digitaal transformatiebedrijf met expertise in technologie als mobile, cloud, web, blockchain, robotic process automation (RPA) en artificiële intelligentie (AI).

Onderzoekscentra imec en Flanders Make hebben vrijdag een supersnelle AI-camera voorgesteld die het 3D-printen van metalen onderdelen automatisch bijstuurt. Dat is belangrijk voor de kwaliteitsgarantie van onderdelen in domeinen zoals luchtvaart of medische implantaten. De technologie erachter werd ontwikkeld binnen Vision-in-the-Loop (VIL), een project in samenwerking met Flanders Make en de bedrijven Materialise, AdditiveLab, Dekimo en ESMA.

Google trekt de stekker uit Stadia, zijn streamingdienst voor games. De dienst kon bijna drie jaar na de lancering nog niet het verhoopte aantal gamers lokken, zegt het bedrijf.

Google trekt de stekker uit Stadia, zijn streamingdienst voor games. De dienst kon bijna drie jaar na de lancering nog niet het verhoopte aantal gamers lokken, zegt het bedrijf.

iO, vroeger bekend als Intracto, doet haar tweede Scandinavische overname deze maand. Na het Deense Peytz & Co wordt ook het Zweedse Triggerfish onderdeel van de groep uit Herentals.

Na een piek in januari dit jaar, lijkt het voorlopig uit met de hype rond NFT's. Handelsvolumes in de jpg-reçuutjes is de voorbije maanden sterk gedaald.

De bacheloropleiding Digital Arts and Entertainment (DAE) van de Kortrijkse hogeschool Howest heeft een podiumplek behaald in de internationaal gerenommeerde competitie The Rookies. De goede reputatie van de gamingopleiding vertaalt zich ook in een toenemende instroom van internationale studenten.

Een reeks banken heeft in de Verenigde Staten een schikking getroffen met regulatoren in verband met ongereguleerde communicatie van personeelsleden via diensten zoals WhatsApp. De zestien financiële instellingen tellen alles samen 1,1 miljard dollar neer.

Data News Jobs