De langverwachte digitale munteenheid Libra, een project van Facebook, zou volgend jaar van start gaan. Mogelijk gebeurt het al in januari, zo meldt de zakenkrant Financial Times op basis van bronnen die bij het initiatief betrokken zijn.

De Britse regering heeft vrijdag een serie maatregelen aangekondigd om de macht van digitale reuzen als Facebook en Google te beperken, zowel naar het gebruik van persoonlijke gegevens als naar onlinereclame toe.

Als data het nieuwe goud is, dan moet het ook bewaakt worden alsof het dat blinkend goedje is. De Vlaams-Brabantse start-up Responsum doet het met een webplatform dat niet alleen je medewerkers bewust maakt van de gevaren, maar tegelijk ook zorgt dat je in orde bent met alle regels.

Het Europees Parlement stemt een resolutie die de consument meer mogelijkheden moet geven om elektronica te (laten) herstellen. Al ligt het bij de Commissie om het beleid uit te werken.

Voor 39 procent van de Belgische werknemers is telewerk op vandaag nog geen optie. Dat blijkt uit een onderzoek van hr-kantoor Acerta en onderzoeksbureau Indiville bij 2.000 werknemers. Telewerk zit logischerwijs wel in de lift door de coronacrisis.

Intelligence Systems Group heeft de oprichting aangekondigd van een Benelux-dochteronderneming in Brussel. Het bedrijf biedt ERP-, CRM- en BI-softwareoplossingen in meer dan 55 landen. Rember Verbuyst komt aan het roer te staan van de Benelux-tak.

Cryptomunten als bitcoin en ether hebben donderdag flink aan waarde verloren, na de opmars de laatste weken. Bitcoin verloor in een etmaal bijna 9 procent aan waarde. Ondanks die daling is het tot nu toe een uitstekend jaar voor beleggers in de munten, waarbij bitcoin alleen al twee keer meer waard is geworden.

De lancering van de nieuwe gameconsoles van Sony en Microsoft ging gepaard met zware tekorten. Sony belooft nieuwe toestellen tegen de kerstdagen. Microsoft heeft dan weer veranderingen aan zijn reservatiesysteem aangekondigd.

Een grote panne bij Amazon Web Services heeft gisteravond een aantal clouddiensten getroffen. Onder meer fotosite Flickr en het spel League of Legends werden getroffen, maar ook robotstofzuigers van Roomba weigerden even dienst.

Data News Jobs