Het Belgische Lansweeper haalt met de overname van Fing de technologie in huis om toestellen op het netwerk vlot te identificeren.

Boekingssite Booking.com vreest dat Europese inspanningen om de marktdominantie van grote techbedrijven te beteugelen negatief zullen uitpakken voor het concern. Topman Glenn Fogel is bezorgd over de ontwikkeling en bestempelt zijn bedrijf als een van de 'zeer weinige technologische successen' van Europa.

Pieterjan Van Leemputten

Een goed securitybudget is leuk, maar het stelt weinig voor wanneer een van je collega's doorklikt op een phishingmail. En dat blijft lastig, want phishing wordt er alleen maar persoonlijker op.

Het Chinese Huawei blijft niet bij de pakken neerzitten na het handelsembargo waardoor Google-producten een 'no-go' zijn geworden. Zo kondigde de techreus deze week strijdlustig zijn eigen alternatieven aan voor Google Maps en Google Documenten: Petal Maps en Huawei Docs.

Bedrijven die met professionele 5G-toepassingen willen beginnen kunnen daarvoor aankloppen bij Orange. De operator begint met twee aanbiedingen die bedrijven moet klaarstomen voor 5G-toepassingen.

De verkoop van laptops en zakelijk materiaal kent nog steeds opstekers. Maar dat vertaalt zich niet in groeicijfers voor de grootste chipfabrikant ter wereld. De eerder opgelopen achterstand van het bedrijf blijft parten spelen.

Orange België heeft in het derde kwartaal een "herwonnen commercieel momentum" beleefd waarin het weer vlotter nieuwe klanten voor zich wist te winnen, zegt het telecombedrijf. Maar de gemiddelde inkomsten per klant namen wel af.

Hackers die banden hebben met Rusland proberen in te breken in computernetwerken van overheden in de Verenigde Staten. Ze zijn daar minstens twee keer in geslaagd, zeggen de FBI en het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid.

Delen is de toekomst: waarom zou je immers een auto, wasmachine of zelfs logeerkamer permanent moeten 'bezitten' als je die slechts af en toe nodig hebt? De Gentse start-up Tapazz ontwikkelde software om private deelgemeenschappen op te zetten, waardoor je heel wat geld kan besparen.

Data News Jobs