Uit onderzoek van securityspecialist G Data blijkt dat liefst 78% van de Belgen geen melding doet van valse sms'jes. Het melden van deze en andere vormen van cybercrime is echter cruciaal bij de speurtocht naar de daders. Smartphonegebruikers in ons land worden de laatste tijd overspoeld met nepberichtjes, die onder meer het FluBot-virus verspreiden.

CoMoveIT, een spin-off van de KU Leuven Campus Brugge, heeft een slimme rolstoel ontwikkeld die gebruikmaakt van sensoren en artificiële intelligentie. De rolstoel is specifiek bedoeld voor personen die moeite hebben om de joystick op elektrische rolstoelen te gebruiken.

Meer dan tien jaar na de oprichting van het audodeelplatform, verwacht Uber voor de eerste keer winst te maken met zijn kernactiviteiten. Het gaat om het brutoresultaat (ebitda) in het derde kwartaal, dus zonder een aantal kosten.

Jo Caudron

In 2020 werd De wereld is rond van Jo Caudron uitgeroepen tot Managementboek van het Jaar. De jury roemde toen zijn gedurfde verhaal, waarin we met z'n allen de grote metastorm hebben overleefd en een positief toekomstbeeld in 2030 voorgeschoteld krijgen. Maar toen belandden we plotsklaps in een reële storm die niét in het boek vermeld stond, een wereldwijde bedreiging van onze gezondheid, en werden de uitdagingen opeens zeer concreet. Jo kroop opnieuw in zijn pen en herschreef zijn bestseller met een concrete 'entry strategy' voor een wereld voorbij corona. Je krijgt hier alvast een voorsmaakje, met een passage uit het hoofdstuk 'De Peak Stuff Economy-revolutie'.

Data News Jobs