Technische- en beroepsscholen in het secundair onderwijs kunnen vanaf volgend schooljaar drie nieuwe studierichtingen met focus op IT en informatica aanbieden in de derde graad. Dat maakte Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) donderdag bekend.

Amazon Web Services heeft zijn nieuwe Graviton3E chips voorgesteld. De gespecialiseerde chips moeten sneller en efficienter werken in de grote datacenters van de cloudgigant.

Het Nederlandse softwarebedrijf MessageBird ontslaat een derde van het personeel. Dat komt neer op zo'n 240 werknemers. Als reden voor het ontslag noemt topman Robert Vis onder meer de hoge inflatie, stijgende rentes, de aanstaande recessie en een verandering in de manier waarop bedrijven worden gewaardeerd.

Lexmark heeft Melanie Hudson benoemd tot senior vicepresident en chief commercial officer, met ingang van 1 december. Zij wordt lid van het Lexmark executive team en rapporteert aan president en CEO Allen Waugerman. Thomas Valjak volgt Hudson op als vicepresident en general manager EMEA.

Proximus zal tegen eind 2024 het 3G-netwerk afschakelen. De vrijgekomen bandbreedte en infrastructuur zal de telecomoperator aanwenden om de snellere 4G- en 5G-netwerken verder te versterken. Eerder namen Orange en Telenet/Base, de andere grote operatoren met een eigen fysiek netwerk, de beslissing om het oudere 3G-net stop te zetten.

De Amerikaanse raket Orion heeft sinds de lancering de verste afstand bereikt die ooit is afgelegd door een ruimtevaartuig dat is bedoeld voor het transport van mensen, meldt de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA. Het ruimtevaartuig was op een bepaald moment 432.000 kilometer van de aarde verwijderd.

Vlaams minister-president Jan Jambon heeft in de Estse hoofdstad Tallinn een bezoek gebracht aan de e-showroom van e-Estonia, de digitale samenleving van Estland. Zo hoopt Jambon, die ook Vlaams minister van Digitalisering is, inspiratie op te doen over de manieren waarop digitalisering verder ontplooid kan worden in Vlaanderen.

Data News Jobs