HP's CEO Meg Whitman moet niet langer tevreden zijn met 1 dollar. Hewlett-packard gaat de topvrouw voortaan 1,5 miljoen dollar betalen. De salarisverhoging blijkt uit beursdocumenten van het bedrijf. Toen Whitman in 2011 aantrad bij HP stemde ze er mee in om één symbolische dollar per jaar te verdienen. Een praktijk die onder meer Steve Jobs (Apple), Larry Ellison (Oracle), John Chambers (Cisco) en Eric Schmidt, Sergey Brin en Larry Page (Google) ook al toepasten.

Maar maak u vooral geen zorgen over de financiële toestand van Whitman. De ex-ceo van eBay ontving vorig jaar al een bonus van 1,7 miljoen dollar bij HP, samen met aandelenopties ter waarde van zo'n dertien miljoen dollar. Werken voor één dollar is dus een relatief begrip.

De raad van bestuur van Hewlett-Packard voert de verhoging door omdat dit meer in de lijn ligt van de vergoeding van CEO's in gelijkaardige bedrijven. Wat ongetwijfeld meespeelt is dat Whitman sinds haar aantreden van HP een gezonder bedrijf heeft gemaakt. De aandelenkoers van het bedrijf is op een jaar tijd met meer dan negentig procent gestegen en ondanks een dalende omzet klopte het bedrijf in het vierde kwartaal de verwachtingen met een winst van 1,4 miljard dollar.

HP's CEO Meg Whitman moet niet langer tevreden zijn met 1 dollar. Hewlett-packard gaat de topvrouw voortaan 1,5 miljoen dollar betalen. De salarisverhoging blijkt uit beursdocumenten van het bedrijf. Toen Whitman in 2011 aantrad bij HP stemde ze er mee in om één symbolische dollar per jaar te verdienen. Een praktijk die onder meer Steve Jobs (Apple), Larry Ellison (Oracle), John Chambers (Cisco) en Eric Schmidt, Sergey Brin en Larry Page (Google) ook al toepasten. Maar maak u vooral geen zorgen over de financiële toestand van Whitman. De ex-ceo van eBay ontving vorig jaar al een bonus van 1,7 miljoen dollar bij HP, samen met aandelenopties ter waarde van zo'n dertien miljoen dollar. Werken voor één dollar is dus een relatief begrip. De raad van bestuur van Hewlett-Packard voert de verhoging door omdat dit meer in de lijn ligt van de vergoeding van CEO's in gelijkaardige bedrijven. Wat ongetwijfeld meespeelt is dat Whitman sinds haar aantreden van HP een gezonder bedrijf heeft gemaakt. De aandelenkoers van het bedrijf is op een jaar tijd met meer dan negentig procent gestegen en ondanks een dalende omzet klopte het bedrijf in het vierde kwartaal de verwachtingen met een winst van 1,4 miljard dollar.