De eerste 6 weken na de introductie zouden 1,5 miljoen smartphones met het nieuwe besturingssysteem van Microsoft naar de winkels zijn verscheept. Verkoopscijfers zijn er nog niet.

De eerste Windows Phone 7-toestellen zijn sinds 21 oktober te vinden bij Samsung, LG, HTC en Dell. Voor Microsoft is het besturingssysteem een nieuwe poging om de mobiele markt te bestormen, na de pover prestaties van Windows Mobile. Over Windows Phone 7 zijn de geluiden alvast relatief positief, hoewel de analistenkantoren van deze wereld voor de software slechts een beperkt marktaandeel voorspellen.

En, zo zegt Achim Berg, vicepresident van Microsoft en verantwoordelijk voor de marketing van mobiele communicatieproducten op de site van de softwarerreus, "de verkoop komt goed op gang (...) en verloopt volgens onze verwachtingen." Hoeveel mensen nu al een Windows Phone 7-telefoon bezitten vertelt hij niet. Maar hij geeft wel mee dat de telefoonbouwers 1,5 miljoen toestellen naar de resellers zouden verscheept hebben.

"We weten dat we zware concurrentie hebben en dit is een volledig nieuw product", klinkt het bijna verontschuldigend. "We zijn in de race, het is geen sprint, maar we krijgen zeker en vast vaart en we zullen er lang inzitten."

De eerste update voor Windows Phone 7 komt er in de komende paar maanden aan. Wat de apps betreft zouden nu 18.000 ontwikkelaars sleutelen aan apps voor Windows Phone 7. Er komt ook een breder productportfolio van fabrikanten op verschillende prijsniveaus om de keuzevrijheid te verruimen. En er zouden nog enkele operatoren op Windows Phone 7 springen in 2011.

Intussen wordt gefluisterd dat Nokia ook enkele toestellen met Windows Phone 7 zou willen lanceren. Het gerucht is op zich niet nieuw, maar bij Nokia heeft tegenwoordig wel een voormalige Microsoft-topman de teugels in handen, Stephen Elop.

De eerste 6 weken na de introductie zouden 1,5 miljoen smartphones met het nieuwe besturingssysteem van Microsoft naar de winkels zijn verscheept. Verkoopscijfers zijn er nog niet. De eerste Windows Phone 7-toestellen zijn sinds 21 oktober te vinden bij Samsung, LG, HTC en Dell. Voor Microsoft is het besturingssysteem een nieuwe poging om de mobiele markt te bestormen, na de pover prestaties van Windows Mobile. Over Windows Phone 7 zijn de geluiden alvast relatief positief, hoewel de analistenkantoren van deze wereld voor de software slechts een beperkt marktaandeel voorspellen. En, zo zegt Achim Berg, vicepresident van Microsoft en verantwoordelijk voor de marketing van mobiele communicatieproducten op de site van de softwarerreus, "de verkoop komt goed op gang (...) en verloopt volgens onze verwachtingen." Hoeveel mensen nu al een Windows Phone 7-telefoon bezitten vertelt hij niet. Maar hij geeft wel mee dat de telefoonbouwers 1,5 miljoen toestellen naar de resellers zouden verscheept hebben. "We weten dat we zware concurrentie hebben en dit is een volledig nieuw product", klinkt het bijna verontschuldigend. "We zijn in de race, het is geen sprint, maar we krijgen zeker en vast vaart en we zullen er lang inzitten." De eerste update voor Windows Phone 7 komt er in de komende paar maanden aan. Wat de apps betreft zouden nu 18.000 ontwikkelaars sleutelen aan apps voor Windows Phone 7. Er komt ook een breder productportfolio van fabrikanten op verschillende prijsniveaus om de keuzevrijheid te verruimen. En er zouden nog enkele operatoren op Windows Phone 7 springen in 2011. Intussen wordt gefluisterd dat Nokia ook enkele toestellen met Windows Phone 7 zou willen lanceren. Het gerucht is op zich niet nieuw, maar bij Nokia heeft tegenwoordig wel een voormalige Microsoft-topman de teugels in handen, Stephen Elop.