Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen investeert volgend jaar 1,7 miljoen euro in ict in de gezondheidszorg, en in de uitbouw van eHealth.

Het gaat om de uitbouw van een kadaster van welzijns- en zorgprofessionals en zorgvoorzieningen, een elektronische brievenbus om gegevens veilig elektronisch te versturen en een zogenaamde "eerstelijnskluis", een elektronisch dossier met kerngegevens voor medische en andere zorg.

Dat kondigde Vandeurzen aan naar aanleiding van de conferentie rond eerstelijnsgezondheidszorg van zaterdag, waarop meer dan 700 zorgverleners, patiëntenvertegenwoordigers en beleidsverantwoordelijken debatteerden over de toekomst van de eerstelijnsgezondheidszorg in Vlaanderen.

Op de conferentie zaterdag, die een jaar lang werd voorbereid, stonden twee vragen centraal: hoe kunnen we door beter en professioneler samen te werken de kwaliteit van de eerstelijnsgezondheidszorg verbeteren voor de patiënten en hoe kunnen we door deze samenwerking te ondersteunen de kwaliteit van leven en werken van de zorgverleners verbeteren. Voor de opvolging en verdere uitwerking van de aanbevelingen die tijdens de conferentie werden geformuleerd, richt Vandeurzen een nieuw Vlaams Samenwerkingsverband voor de Eerste Lijn op.

Bron: Belga

Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen investeert volgend jaar 1,7 miljoen euro in ict in de gezondheidszorg, en in de uitbouw van eHealth. Het gaat om de uitbouw van een kadaster van welzijns- en zorgprofessionals en zorgvoorzieningen, een elektronische brievenbus om gegevens veilig elektronisch te versturen en een zogenaamde "eerstelijnskluis", een elektronisch dossier met kerngegevens voor medische en andere zorg. Dat kondigde Vandeurzen aan naar aanleiding van de conferentie rond eerstelijnsgezondheidszorg van zaterdag, waarop meer dan 700 zorgverleners, patiëntenvertegenwoordigers en beleidsverantwoordelijken debatteerden over de toekomst van de eerstelijnsgezondheidszorg in Vlaanderen. Op de conferentie zaterdag, die een jaar lang werd voorbereid, stonden twee vragen centraal: hoe kunnen we door beter en professioneler samen te werken de kwaliteit van de eerstelijnsgezondheidszorg verbeteren voor de patiënten en hoe kunnen we door deze samenwerking te ondersteunen de kwaliteit van leven en werken van de zorgverleners verbeteren. Voor de opvolging en verdere uitwerking van de aanbevelingen die tijdens de conferentie werden geformuleerd, richt Vandeurzen een nieuw Vlaams Samenwerkingsverband voor de Eerste Lijn op. Bron: Belga