Het is nog niet duidelijk hoeveel de opvolger van Didier Bellens als ceo van Belgacom zal mogen verdienen. Het remuneratiecomité van Belgacom is er nog niet uit. Maar 1 miljoen euro is voor de PS onbespreekbaar.

Volgens de zakenkrant L'Echo zou Belgacom een loon tussen de 900.000 en 1,1 miljoen euro voorstellen. Voor PS-vicepremier Laurette Onkelinx kan daar "geen sprake van zijn".

Bellens werd midden vorige maand aan de deur gezet en een selectiebureau werkt intussen aan een lijst met geschikte kandidaten waaruit de federale regering uiteindelijk een nieuwe ceo moet kiezen.

Het remuneratiecomité van Belgacom zou een voorstel doen over hoeveel die nieuwe topman mag verdienen. De regering besliste onlangs om het loon van de ceo's van een aantal overheidsbedrijven te beperken tot 290.000 per jaar. Het beursgenoteerde Belgacom valt echter niet onder die regeling. Toch zal het loon van de nieuwe Belgacombaas een pak lager liggen dan Bellens' jaarloon van 2,4 miljoen euro.

Volgens L'Echo zou er een voorstel zijn om de nieuwe Belgacombaas tussen de 900.000 en de 1,1 miljoen euro te laten verdienen. De PS verzet zich hier tegen. "We hebben net duidelijke grenzen voor topmanagers vastgelegd", zegt Onkelinx op haar Facebook-pagina. "Voor Belgacom mogen we over die grenzen gaan, maar niet in die mate. Ik verzet mij er fors tegen".

Volgens het kabinet van minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS) heeft het remuneratiecomité nog geen officieel voorstel gedaan. Dat zou een van de volgende dagen wel gebeuren.

(Belga/FT)

Het is nog niet duidelijk hoeveel de opvolger van Didier Bellens als ceo van Belgacom zal mogen verdienen. Het remuneratiecomité van Belgacom is er nog niet uit. Maar 1 miljoen euro is voor de PS onbespreekbaar.Volgens de zakenkrant L'Echo zou Belgacom een loon tussen de 900.000 en 1,1 miljoen euro voorstellen. Voor PS-vicepremier Laurette Onkelinx kan daar "geen sprake van zijn". Bellens werd midden vorige maand aan de deur gezet en een selectiebureau werkt intussen aan een lijst met geschikte kandidaten waaruit de federale regering uiteindelijk een nieuwe ceo moet kiezen. Het remuneratiecomité van Belgacom zou een voorstel doen over hoeveel die nieuwe topman mag verdienen. De regering besliste onlangs om het loon van de ceo's van een aantal overheidsbedrijven te beperken tot 290.000 per jaar. Het beursgenoteerde Belgacom valt echter niet onder die regeling. Toch zal het loon van de nieuwe Belgacombaas een pak lager liggen dan Bellens' jaarloon van 2,4 miljoen euro. Volgens L'Echo zou er een voorstel zijn om de nieuwe Belgacombaas tussen de 900.000 en de 1,1 miljoen euro te laten verdienen. De PS verzet zich hier tegen. "We hebben net duidelijke grenzen voor topmanagers vastgelegd", zegt Onkelinx op haar Facebook-pagina. "Voor Belgacom mogen we over die grenzen gaan, maar niet in die mate. Ik verzet mij er fors tegen". Volgens het kabinet van minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS) heeft het remuneratiecomité nog geen officieel voorstel gedaan. Dat zou een van de volgende dagen wel gebeuren.(Belga/FT)