Scriptbook heeft als doel het financiële succes van films te voorspellen door het script te analyseren. Driekwart van alle films is verlieslatend, maar met de juiste algoritmes kan dat risico beperkt worden voor filmstudio's. Het bedrijf stootte in 2014 al eens door tot de top 10 in de accelerator van Telenet IdeaLabs.

De investeringsronde wordt geleid door PMV en Pamica, het investeringsbedrijf van Michel Akkermans. Akkermans wordt ook voorzitter van de raad van bestuur van Scriptbook. Nadira Azermai is oprichtster en CEO.

Met het geld kan het team van Scriptbook uitbreiden om het product verder te ontwikkelen en internationaal commerciëel uit te rollen. Het bedrijf voert momenteel pilootprojecten uit bij verschillende klanten.

Scriptbook heeft als doel het financiële succes van films te voorspellen door het script te analyseren. Driekwart van alle films is verlieslatend, maar met de juiste algoritmes kan dat risico beperkt worden voor filmstudio's. Het bedrijf stootte in 2014 al eens door tot de top 10 in de accelerator van Telenet IdeaLabs.De investeringsronde wordt geleid door PMV en Pamica, het investeringsbedrijf van Michel Akkermans. Akkermans wordt ook voorzitter van de raad van bestuur van Scriptbook. Nadira Azermai is oprichtster en CEO.Met het geld kan het team van Scriptbook uitbreiden om het product verder te ontwikkelen en internationaal commerciëel uit te rollen. Het bedrijf voert momenteel pilootprojecten uit bij verschillende klanten.