Uit het steeds grotere en gevarieerdere aanbod van de Google Play Store selecteerden we tien gratis apps die uw leven aanzienlijk makkelijker maken:

Google Keep

Met Google Keep organiseert u alles wat in uw hoofd opkomt. U kan aantekeningen maken met uw stem, foto's of eenvoudigweg tekst. Die verschijnen vervolgens chronologisch op het scherm. Handig is dat de app de aantekeningen automatisch online opslaat , zodat u ze via de webbrowser op uw computer ook kan bekijken.

Mint.com

Voor al wie maar geen vat krijgt op zijn budget: met Mind.com verliest u uw financiële situatie nooit uit het oog. U kan uw uitgaven en inkomsten meteen ingeven, waarna Mint.com ze voor u organiseert. Het maakt u alert op uw nog te betalen rekeningen, en u kan die rekeningen bovendien te allen tijde controleren.

TeamViewer

Via TeamViewer kan u op uw smartphone in uw computer thuis geraken en bestanden opendoen. Handig voor de vergeetachtigen onder ons, die hun avondwerk geregeld vergeten op een USB-stick te zetten of door te mailen.

Evernote Food

Evernote Food veegt de vraag 'Wat kunnen we vandaag weer koken?' voorgoed van tafel. U kan een recept zoeken op het internet of op de app zelf. De beste recepten kan u opslaan in een persoonlijk kookboek. Daarnaast kan u bijhouden met foto's of beschrijvingen wat en waar u allemaal eet.

Balansdag

Een tweede app om het dagelijkse kookeuvel te vermijden, is Balansdag. Dat is een initiatief van het Voedingscentrum Nederland en biedt gezonde recepten allerhande. Eerst moet u een keuze maken tussen vlees, vis of vegetarisch, waarna de app u een resem mogelijkheden voorschotelt.

Flipboard

Flipboard is als een gepersonaliseerd tijdschrift: het integreert uw en andermans sociale media met artikels en foto's van nieuwssites die u graag leest. De app is zo efficiënt dat Apple het in 2010 uitriep tot 'App of the Year'.

The Weather Channel

The Weather Channel is een bijzonder uitgebreide weerapp. Het geeft niet alleen weersverwachtingen voor de komende dagen, maar ook voor het komende uur. Ideaal om te weten of het al dan niet zal regenen in het kwartier dat u op de fiets zit.

BikeNode

Als u als fietser niet het weer, maar de route moet uitstippelen, is BikeNode de app die u nodig heeft. Bikenode geeft alle fietsroutes in België en Nederland en heeft een gps, waardoor u nooit verloren hoeft te rijden.

Benzine-Jip

En dan voor zij die liever de auto nemen: Benzine-Jip toont op een overzichtelijke en duidelijke manier waar in uw buurt u het voordeligst tankt. Geen overbodige luxe, gezien de grote kosten die tankbeurten met zich meebrengen. Helaas bestaat er voorlopig nog geen gratis variant voor op de Belgische wegen.

App van de Dag

Tot slot is er nog de App van de Dag. Daarmee kan u iedere dag gratis een app downloaden die doorgaans betalend is. Door pushberichten houdt de app u op de hoogte van de aanbiedingen. Zeker de moeite, want zo bespaart u tientallen euro's zonder aan kwaliteitsapplicaties in te leveren. (LR)

Uit het steeds grotere en gevarieerdere aanbod van de Google Play Store selecteerden we tien gratis apps die uw leven aanzienlijk makkelijker maken: Google KeepMet Google Keep organiseert u alles wat in uw hoofd opkomt. U kan aantekeningen maken met uw stem, foto's of eenvoudigweg tekst. Die verschijnen vervolgens chronologisch op het scherm. Handig is dat de app de aantekeningen automatisch online opslaat , zodat u ze via de webbrowser op uw computer ook kan bekijken. Mint.comVoor al wie maar geen vat krijgt op zijn budget: met Mind.com verliest u uw financiële situatie nooit uit het oog. U kan uw uitgaven en inkomsten meteen ingeven, waarna Mint.com ze voor u organiseert. Het maakt u alert op uw nog te betalen rekeningen, en u kan die rekeningen bovendien te allen tijde controleren. TeamViewerVia TeamViewer kan u op uw smartphone in uw computer thuis geraken en bestanden opendoen. Handig voor de vergeetachtigen onder ons, die hun avondwerk geregeld vergeten op een USB-stick te zetten of door te mailen. Evernote FoodEvernote Food veegt de vraag 'Wat kunnen we vandaag weer koken?' voorgoed van tafel. U kan een recept zoeken op het internet of op de app zelf. De beste recepten kan u opslaan in een persoonlijk kookboek. Daarnaast kan u bijhouden met foto's of beschrijvingen wat en waar u allemaal eet. BalansdagEen tweede app om het dagelijkse kookeuvel te vermijden, is Balansdag. Dat is een initiatief van het Voedingscentrum Nederland en biedt gezonde recepten allerhande. Eerst moet u een keuze maken tussen vlees, vis of vegetarisch, waarna de app u een resem mogelijkheden voorschotelt. FlipboardFlipboard is als een gepersonaliseerd tijdschrift: het integreert uw en andermans sociale media met artikels en foto's van nieuwssites die u graag leest. De app is zo efficiënt dat Apple het in 2010 uitriep tot 'App of the Year'. The Weather Channel The Weather Channel is een bijzonder uitgebreide weerapp. Het geeft niet alleen weersverwachtingen voor de komende dagen, maar ook voor het komende uur. Ideaal om te weten of het al dan niet zal regenen in het kwartier dat u op de fiets zit. BikeNodeAls u als fietser niet het weer, maar de route moet uitstippelen, is BikeNode de app die u nodig heeft. Bikenode geeft alle fietsroutes in België en Nederland en heeft een gps, waardoor u nooit verloren hoeft te rijden. Benzine-JipEn dan voor zij die liever de auto nemen: Benzine-Jip toont op een overzichtelijke en duidelijke manier waar in uw buurt u het voordeligst tankt. Geen overbodige luxe, gezien de grote kosten die tankbeurten met zich meebrengen. Helaas bestaat er voorlopig nog geen gratis variant voor op de Belgische wegen.App van de DagTot slot is er nog de App van de Dag. Daarmee kan u iedere dag gratis een app downloaden die doorgaans betalend is. Door pushberichten houdt de app u op de hoogte van de aanbiedingen. Zeker de moeite, want zo bespaart u tientallen euro's zonder aan kwaliteitsapplicaties in te leveren. (LR)