De Apple App Store heeft de kaap van 10 miljard downloads gerond.

De App Store heeft op 2,5 jaar tijd (sinds juli 2008) 10 miljard downloads weten te verzilveren. Apple krijgt 30 procent van de opbrengst van die apps. Vorig jaar meldde het bedrijf dat de ontwikkelaars alles samen al 1 miljard dollar aan de apps hadden verdiend. In totaal zijn er ruim 300.000 apps te downloaden. Ter vergelijking: de Android Market telt er 150.000, de Ovi Store van Nokia 25.000.

De 10 miljardste download uit de applicatiewinkel voor iPad en iPod Touch en iPhone was voor rekening van de dochters van ene Gail Davis, een Britse. Die kreeg telefoon van Apple met de boodschap dat een cadeaucheque van 10.000 dollar had gewonnen voor iTunes. Davis dacht dat het om een grap ging of om een irritante telemarketeer en legde in. Nadien begon ze toch te twijfelen en probeerde ze contact op te nemen met Apple, maar de medewerker die ze aan de lijn kreeg, wist van niks. Uiteindelijk belde alsnog iemand van Apple terug met de heuglijke boodschap.

De Apple App Store heeft de kaap van 10 miljard downloads gerond. De App Store heeft op 2,5 jaar tijd (sinds juli 2008) 10 miljard downloads weten te verzilveren. Apple krijgt 30 procent van de opbrengst van die apps. Vorig jaar meldde het bedrijf dat de ontwikkelaars alles samen al 1 miljard dollar aan de apps hadden verdiend. In totaal zijn er ruim 300.000 apps te downloaden. Ter vergelijking: de Android Market telt er 150.000, de Ovi Store van Nokia 25.000. De 10 miljardste download uit de applicatiewinkel voor iPad en iPod Touch en iPhone was voor rekening van de dochters van ene Gail Davis, een Britse. Die kreeg telefoon van Apple met de boodschap dat een cadeaucheque van 10.000 dollar had gewonnen voor iTunes. Davis dacht dat het om een grap ging of om een irritante telemarketeer en legde in. Nadien begon ze toch te twijfelen en probeerde ze contact op te nemen met Apple, maar de medewerker die ze aan de lijn kreeg, wist van niks. Uiteindelijk belde alsnog iemand van Apple terug met de heuglijke boodschap.