Zoals ze al in het voorjaar aangekondigd had, legt Vlaams minister van Innovatie Ingrid Lieten centen op tafel om een proeftuin 'Zorginnovatieruimte' op poten te zetten.

Ingrid Lieten had op de 'Rondetafel ICT in de zorg', die in februari van dit jaar plaatsvond, al aangegeven te zullen inzetten op een proeftuin rond innovatie in de zorgsector. In proeftuinen of 'living labs' kunnen veelbelovende ict-projecten proefdraaien in een gecontroleerde omgeving met een representatieve gebruikersgroep.

Op de Vlaamse ministerraad is nu beslist om daarvoor 10 miljoen euro subsidie vrij te maken voor het IWT. De subsidie is bedoeld om platformen en projecten te ondersteunen voor de proeftuin Zorginnovatieruimte Vlaanderen , om één project 'wetenschappelijke begeleiding' van die proeftuin te subsidiëren en om de werking van het 'Programme office' van de proeftuin - die in handen zal zijn van het IBBT - te financieren.

Zoals ze al in het voorjaar aangekondigd had, legt Vlaams minister van Innovatie Ingrid Lieten centen op tafel om een proeftuin 'Zorginnovatieruimte' op poten te zetten. Ingrid Lieten had op de 'Rondetafel ICT in de zorg', die in februari van dit jaar plaatsvond, al aangegeven te zullen inzetten op een proeftuin rond innovatie in de zorgsector. In proeftuinen of 'living labs' kunnen veelbelovende ict-projecten proefdraaien in een gecontroleerde omgeving met een representatieve gebruikersgroep. Op de Vlaamse ministerraad is nu beslist om daarvoor 10 miljoen euro subsidie vrij te maken voor het IWT. De subsidie is bedoeld om platformen en projecten te ondersteunen voor de proeftuin Zorginnovatieruimte Vlaanderen , om één project 'wetenschappelijke begeleiding' van die proeftuin te subsidiëren en om de werking van het 'Programme office' van de proeftuin - die in handen zal zijn van het IBBT - te financieren.