9,5 procent van de jongeren tussen 12 en 17 jaar heeft een internetverslaving. Van de volwassen Belgen kampt 5,5 procent met een verslaving. Dat blijkt uit een het CLICK-onderzoek van de KU Leuven, uitgevoerd bij 1.000 jongeren en 1.000 volwassenen.

Gevolgen op gewone leven "Niet het aantal uren dat iemand op het internet zit geeft de doorslag, wel de gevolgen ervan op het gewone leven", zegt professor Rozane De Cock in Het Laatste Nieuws. Als professor van het Instituut voor Mediastudies aan de KU Leuven leidt zij het onderzoek mee.

De gemiddelde leeftijd van de internetverslaafde jonge Belg is 15 jaar, van de verstrengelde volwassen Belg 37 jaar.

Vrouwen houden koffieklets onlineVan de verslaafde jongeren zijn 54,3 procent jongens en 45,7 procent meisjes. Bij de volwassenen is die verhouding opvallender: 60 procent vrouwen en 40 procent mannen. "De koffieklets is online gegaan", reageert De Cock.

Games en social media De jeugd is vooral verslingerd aan online games, de volwassenen zijn vooral in de ban van sociale netwerken als Facebook, Twitter, Instagram of Pinterest. Volwassen vrouwen houden zich daarnaast veel bezig met online shopping, mannen met erotische sites en games.

Jongeren met een internetprobleem zijn dubbel zoveel online dan hun leeftijdsgenoten. Ouders van internetverslaafde jongeren zijn in veel gevallen gescheiden of alleenstaand.

9,5 procent van de jongeren tussen 12 en 17 jaar heeft een internetverslaving. Van de volwassen Belgen kampt 5,5 procent met een verslaving. Dat blijkt uit een het CLICK-onderzoek van de KU Leuven, uitgevoerd bij 1.000 jongeren en 1.000 volwassenen. Gevolgen op gewone leven "Niet het aantal uren dat iemand op het internet zit geeft de doorslag, wel de gevolgen ervan op het gewone leven", zegt professor Rozane De Cock in Het Laatste Nieuws. Als professor van het Instituut voor Mediastudies aan de KU Leuven leidt zij het onderzoek mee. De gemiddelde leeftijd van de internetverslaafde jonge Belg is 15 jaar, van de verstrengelde volwassen Belg 37 jaar. Vrouwen houden koffieklets onlineVan de verslaafde jongeren zijn 54,3 procent jongens en 45,7 procent meisjes. Bij de volwassenen is die verhouding opvallender: 60 procent vrouwen en 40 procent mannen. "De koffieklets is online gegaan", reageert De Cock. Games en social media De jeugd is vooral verslingerd aan online games, de volwassenen zijn vooral in de ban van sociale netwerken als Facebook, Twitter, Instagram of Pinterest. Volwassen vrouwen houden zich daarnaast veel bezig met online shopping, mannen met erotische sites en games. Jongeren met een internetprobleem zijn dubbel zoveel online dan hun leeftijdsgenoten. Ouders van internetverslaafde jongeren zijn in veel gevallen gescheiden of alleenstaand.