Dat meldt journalist Robert X. Cringeley in zakenblad Forbes. Project Chrome, zoals deze ontslagronde zou heten, kost 26 procent van de IBM-medewerkers zijn baan. Het massaontslag volgt op het elfde kwartaal in successie dat IBM een lagere omzet laat zien. IBM heeft nu 430.000 medewerkers.

Cringeley is de auteur van het boek The Decline and Fall of IBM, dat onlangs uitkwam. Volgens hem beginnen de ontslagen deze week en moet Project Chrome eind februari afgerond zijn.

IBM liet aanvankelijk weten dat het geen commentaar geeft op geruchten "ook niet op belachelijke of ongegronde geruchten", zo meldt Reuters. Het bedrijf wijst er op dat het een voorziening heeft gereserveerd van 580 miljoen dollar voor een 'herbalancering' van zijn personeelsbestand. "Dat is genoeg voor enkele duizenden mensen." Later reageerde het toch expliciet op het bericht van Forbes dat er inderdaad een forse ontslagronde op het programma maar het gaat wereldwijd om 'enkele duizenden', geen 110.000.

Volgens analist Toni Sacconaghi voert IBM de afgelopen zeven jaar elk jaar tussen de 6500 en 21.500 ontslagen door. Het bedrag van 600 miljoen dollar zou genoeg zijn om rond de 8000 medewerkers te ontslaan.

Bron: Automatiseringsgids.

Dat meldt journalist Robert X. Cringeley in zakenblad Forbes. Project Chrome, zoals deze ontslagronde zou heten, kost 26 procent van de IBM-medewerkers zijn baan. Het massaontslag volgt op het elfde kwartaal in successie dat IBM een lagere omzet laat zien. IBM heeft nu 430.000 medewerkers.Cringeley is de auteur van het boek The Decline and Fall of IBM, dat onlangs uitkwam. Volgens hem beginnen de ontslagen deze week en moet Project Chrome eind februari afgerond zijn.IBM liet aanvankelijk weten dat het geen commentaar geeft op geruchten "ook niet op belachelijke of ongegronde geruchten", zo meldt Reuters. Het bedrijf wijst er op dat het een voorziening heeft gereserveerd van 580 miljoen dollar voor een 'herbalancering' van zijn personeelsbestand. "Dat is genoeg voor enkele duizenden mensen." Later reageerde het toch expliciet op het bericht van Forbes dat er inderdaad een forse ontslagronde op het programma maar het gaat wereldwijd om 'enkele duizenden', geen 110.000.Volgens analist Toni Sacconaghi voert IBM de afgelopen zeven jaar elk jaar tussen de 6500 en 21.500 ontslagen door. Het bedrag van 600 miljoen dollar zou genoeg zijn om rond de 8000 medewerkers te ontslaan.Bron: Automatiseringsgids.