Vorige week meldde koerierbedrijf DHL dat 3 afdelingen die gepland waren te verhuizen alsnog in België zouden blijven. Ook heel wat it'ers kunnen daardoor blijven, zo blijkt nu.

DHL besliste eind 2009 om het Europese hoofdkwartier uit België weg te halen. Daardoor zouden er 788 jobs verdwijnen. Daaronder waren zowat 166 it'ers, die ervoor konden opteren om naar Leipzig of Praag te verhuizen, of te vertrekken.

Een week geleden raakte bekend dat 3 grote afdelingen, Aviation Capacity Sales, Global Aviation IT en Business Process Aviation, alsnog in België zouden blijven. Daardoor zouden 120 extra banen behouden blijven. Extra, want vorig jaar al stapte DHL af van de verhuis van 40 banen van het Road Transport Department, en nog voor de start van de onderhandelingen over de verhuis waren er al 45 banen uit gehaald. In totaal zijn zo ruim 200 van de 788 gered.

Van de 166 it'ers die hun job zouden kwijtraken, kunnen er 102 blijven, meldt DHL-woordvoerder Tim Claessens ons. "Dat is enerzijds te danken aan de economische groei, maar anderzijds willen we ook bepaalde know-how in België niet verliezen."

Vorige week meldde koerierbedrijf DHL dat 3 afdelingen die gepland waren te verhuizen alsnog in België zouden blijven. Ook heel wat it'ers kunnen daardoor blijven, zo blijkt nu. DHL besliste eind 2009 om het Europese hoofdkwartier uit België weg te halen. Daardoor zouden er 788 jobs verdwijnen. Daaronder waren zowat 166 it'ers, die ervoor konden opteren om naar Leipzig of Praag te verhuizen, of te vertrekken. Een week geleden raakte bekend dat 3 grote afdelingen, Aviation Capacity Sales, Global Aviation IT en Business Process Aviation, alsnog in België zouden blijven. Daardoor zouden 120 extra banen behouden blijven. Extra, want vorig jaar al stapte DHL af van de verhuis van 40 banen van het Road Transport Department, en nog voor de start van de onderhandelingen over de verhuis waren er al 45 banen uit gehaald. In totaal zijn zo ruim 200 van de 788 gered. Van de 166 it'ers die hun job zouden kwijtraken, kunnen er 102 blijven, meldt DHL-woordvoerder Tim Claessens ons. "Dat is enerzijds te danken aan de economische groei, maar anderzijds willen we ook bepaalde know-how in België niet verliezen."