Zowat 11.000 elektronische eID-kaarten zijn onlangs naar de prullenmand verwezen. Een programmatiefoutje had ervoor gezorgd dat bij de Franstalige identiteitskaarten het geslacht verkeerd aangegeven was.

Het foutje in de chipprogrammatie veranderde alle vrouwen in mannen. De kaarten worden afgeleverd door Zetes, maar de softwarefout zou van Steria afkomstig zijn, aldus Trends Tendances in zijn jongste uitgave. De meerderheid van de kaarten werd op tijd tegengehouden, maar er waren er toch al zowat 2.750 naar de diverse gemeentebesturen verzonden. 690 waren zelfs reeds geactiveerd zodat er virtueel nogal wat mannen rondliepen die fysiek behoorlijk op vrouwen leken. De eID-kaarten werden gratis verwisseld.

Zowat 11.000 elektronische eID-kaarten zijn onlangs naar de prullenmand verwezen. Een programmatiefoutje had ervoor gezorgd dat bij de Franstalige identiteitskaarten het geslacht verkeerd aangegeven was. Het foutje in de chipprogrammatie veranderde alle vrouwen in mannen. De kaarten worden afgeleverd door Zetes, maar de softwarefout zou van Steria afkomstig zijn, aldus Trends Tendances in zijn jongste uitgave. De meerderheid van de kaarten werd op tijd tegengehouden, maar er waren er toch al zowat 2.750 naar de diverse gemeentebesturen verzonden. 690 waren zelfs reeds geactiveerd zodat er virtueel nogal wat mannen rondliepen die fysiek behoorlijk op vrouwen leken. De eID-kaarten werden gratis verwisseld.