In het kader van een overeenkomst met de UCL en haar partners, gaat Damovo bijna 13.000 ip-telefoons installeren verspreid over vijf sites.

In 2008 besloot de UCL haar klassieke tdm-telefonie in te ruilen voor voice over ip, eerst voor de site van Louvain-la-Neuve en de Cliniques Universitaires St-Luc in Woluwe, met de ambitie op termijn te migreren naar unified communications. Maar de verscheidenheid aan tools die plaatselijk door de verschillende partners werden gebruikt, heeft haar ertoe aangezet de strategie bij te sturen.

Uiteindelijk kreeg Damovo na een lange procedure een bestelling van "miljoenen euro's" toegewezen voor de uitrol van ip--telefonie, de installatie van een contact center en een mobiel platform in de Cliniques St.-Luc en de verschillende operationele diensten (tot eind 2015).

Naast de UCL in Louvain-la-Neuve en Woluwe en de Cliniques St-Luc, omvat de uitrol ook de UCL in Mons (ex-Fucam), St-Louis in Brussel en de FUNDP van Namen (de partners van de Académie Louvain). De test- en migratiefases zullen tot eind 2012 duren. Het mobiel platform en contact center in de Cliniques St-Luc heeft immers een bijzonder 'kritiek' karakter en de site van Woluwe omvat bijna 5.000 aansluitingen voor zowat 10.000 gebruikers.

In het kader van een overeenkomst met de UCL en haar partners, gaat Damovo bijna 13.000 ip-telefoons installeren verspreid over vijf sites. In 2008 besloot de UCL haar klassieke tdm-telefonie in te ruilen voor voice over ip, eerst voor de site van Louvain-la-Neuve en de Cliniques Universitaires St-Luc in Woluwe, met de ambitie op termijn te migreren naar unified communications. Maar de verscheidenheid aan tools die plaatselijk door de verschillende partners werden gebruikt, heeft haar ertoe aangezet de strategie bij te sturen. Uiteindelijk kreeg Damovo na een lange procedure een bestelling van "miljoenen euro's" toegewezen voor de uitrol van ip--telefonie, de installatie van een contact center en een mobiel platform in de Cliniques St.-Luc en de verschillende operationele diensten (tot eind 2015). Naast de UCL in Louvain-la-Neuve en Woluwe en de Cliniques St-Luc, omvat de uitrol ook de UCL in Mons (ex-Fucam), St-Louis in Brussel en de FUNDP van Namen (de partners van de Académie Louvain). De test- en migratiefases zullen tot eind 2012 duren. Het mobiel platform en contact center in de Cliniques St-Luc heeft immers een bijzonder 'kritiek' karakter en de site van Woluwe omvat bijna 5.000 aansluitingen voor zowat 10.000 gebruikers.