In februari 2011 stelde de 38-jarige Amerikaan Eric Rosol speciale software ter beschikking van Anonymous, dat er een DDoS-aanval mee uitvoerde op de website van het grote oliebedrijf Koch Industries.

Twee jaar voorwaardelijk en fikse boete De aanval zelf duurde één minuut, en de website van Koch Industries lag er hooguit een kwartier uit. Toch krijgt Rosol - die zijn deelname aan de cyberaanval zelf toegaf - een zware straf: twee jaar voorwaardelijk en een boete van 183.000 dollar of 135.000 euro.

Het bedrag van de boete komt overeen met de kosten die Koch Industries maakte om zijn website te beveiligen. Rosol betaalt hier dus in zijn eentje de prijs voor.

In februari 2011 stelde de 38-jarige Amerikaan Eric Rosol speciale software ter beschikking van Anonymous, dat er een DDoS-aanval mee uitvoerde op de website van het grote oliebedrijf Koch Industries. Twee jaar voorwaardelijk en fikse boete De aanval zelf duurde één minuut, en de website van Koch Industries lag er hooguit een kwartier uit. Toch krijgt Rosol - die zijn deelname aan de cyberaanval zelf toegaf - een zware straf: twee jaar voorwaardelijk en een boete van 183.000 dollar of 135.000 euro. Het bedrag van de boete komt overeen met de kosten die Koch Industries maakte om zijn website te beveiligen. Rosol betaalt hier dus in zijn eentje de prijs voor.