De Japanse chipbouwer moet herstructureren om financieel gezond te blijven.

Renesas, dat chips bouwt voor lcd's, gsm's en auto-elektronica, denkt eraan om een derde van zijn personeelsbestand af te danken. Het bedrijf noteerde afgelopen boekjaar een miljardenverlies en probeert nu één en ander grondig recht te trekken, zo melden Japanse media. De eerste geruchten spraken aanvankelijk nog van 6000 te schrappen jobs.

Naast de ontslagen zou het bedrijf ook een fabriek te koop hebben aangeboden aan het Taiwanese TSMC. Het is niet duidelijk of dat bedrijf ook echt geïnteresseerd is in de overname. Verder gaat Renesas bepaalde productietaken uitbesteden of in onderaanneming geven en zou er een kapitaalverhoging komen ongeveer 1 miljard euro om de reorganisatie te kunnen bekostigen.

De Japanse chipbouwer moet herstructureren om financieel gezond te blijven. Renesas, dat chips bouwt voor lcd's, gsm's en auto-elektronica, denkt eraan om een derde van zijn personeelsbestand af te danken. Het bedrijf noteerde afgelopen boekjaar een miljardenverlies en probeert nu één en ander grondig recht te trekken, zo melden Japanse media. De eerste geruchten spraken aanvankelijk nog van 6000 te schrappen jobs. Naast de ontslagen zou het bedrijf ook een fabriek te koop hebben aangeboden aan het Taiwanese TSMC. Het is niet duidelijk of dat bedrijf ook echt geïnteresseerd is in de overname. Verder gaat Renesas bepaalde productietaken uitbesteden of in onderaanneming geven en zou er een kapitaalverhoging komen ongeveer 1 miljard euro om de reorganisatie te kunnen bekostigen.