Volgens Reviewed wilde Shahir Rahman dat het water van de thee van zijn vader niet langer over zou koken. Aangezien zijn ouders beiden ingenieurs zijn is hij van jongs af aan met technologie in contact gebracht en besloot hij met de microgolf aan de slag te gaan om hem beter te maken.

Allereerst sloopte hij het apparaat daarom, om te begrijpen hoe hij werkt. Hij bestudeerde de textuur van verschillende soorten voedsel, zodat het apparaat kan herkennen wat voor eten er in gestopt wordt. Bij het programmeren van het apparaat gebruikte hij onder andere een hittepistool, waarmee hij de temperatuur van de verschillende gerechten kan meten. Met behulp van een sensor weet de microgolf wat voor eten er ingezet wordt.

Met behulp van een aantal algortimen kan hij vervolgens zelf bepalen hoelang het eten opgewarmd moet worden en met welke temperatuur. Met behulp van een applicatie kan je zien wanneer het eten klaar is.

Rahman deed het niet volledig in zijn eentje, hij kreeg hulp van van zijn vader en een aantal collega's, die allen voor Intel werken. Zijn plan is om de microgolf nog verder te ontwikkelen.

Volgens Reviewed wilde Shahir Rahman dat het water van de thee van zijn vader niet langer over zou koken. Aangezien zijn ouders beiden ingenieurs zijn is hij van jongs af aan met technologie in contact gebracht en besloot hij met de microgolf aan de slag te gaan om hem beter te maken.Allereerst sloopte hij het apparaat daarom, om te begrijpen hoe hij werkt. Hij bestudeerde de textuur van verschillende soorten voedsel, zodat het apparaat kan herkennen wat voor eten er in gestopt wordt. Bij het programmeren van het apparaat gebruikte hij onder andere een hittepistool, waarmee hij de temperatuur van de verschillende gerechten kan meten. Met behulp van een sensor weet de microgolf wat voor eten er ingezet wordt.Met behulp van een aantal algortimen kan hij vervolgens zelf bepalen hoelang het eten opgewarmd moet worden en met welke temperatuur. Met behulp van een applicatie kan je zien wanneer het eten klaar is. Rahman deed het niet volledig in zijn eentje, hij kreeg hulp van van zijn vader en een aantal collega's, die allen voor Intel werken. Zijn plan is om de microgolf nog verder te ontwikkelen.