1. Kolibree

Een tandenborstel die feedback over je poetsgewoonten naar je smartphone stuurt en die bonuspunten uitdeelt aan de beste poetser van het gezin. www.kolibree.com.

Kolibree

2. Tile

Een badge die je kunt aanbrengen op items, zodat je altijd weet waar ze zich bevinden. 15 euro, nu in voorverkoop op www.thetileapp.com.

Tile

3. Doorbot

Een deurslot dat je met een iPhone bedient. Het kan zichzelf openen wanneer een bewoner nadert, en stuurt alarmsignalen als kinderen een deur openen. 135 euro, www.lockitron.com.

Doorbot

4. Vessyl

Een drinkbeker die calorieën en de samenstelling van drank detecteert. 75 euro, www.myvessyl.com.

Vessyl

5. Withings Smart Baby Monitor

Een babyfoon die klank en beeld naar de smartphone stuurt. Inclusief nachtkijker. 249,95 euro, www.withings.com.

Withings Smart Baby Monitor

6. Sonos Wireless Hifi

Draadloze speakers, bedienbaar met een smartphone. Als je je verplaatst van de woonkamer naar de keuken, gaat je muziek mee. Vanaf 199 euro, www.sonos.com.

Sonos Wireless Hifi

7. Petnet

Een voederbak die bijhoudt of je huisdier al gegeten heeft. 150 euro, www.petnet.io.

Petnet

8. Hapifork

Een intelligente vork die je manier van eten evalueert en becommentarieert met lampjes en vibraties. Stuurt rapporten naar de smartphone. 75 euro, www.hapi.com.

Hapifork

9. Crystal Blue

Een wasmachine die je onderweg al kunt aanzetten. 1.999 euro, www.samsung.be.

Crystal Blue

10. Lapka

Een 'personal environment monitor'. Meet vochtigheid, radioactieve stralen, elektromagnetische velden en restanten van synthetische bemesting in groenten en fruit. 190 euro, www.mylapka.com.

Lapka

11. Wemo Switch

Een stopcontact dat in verbinding staat met een app. Laat toe om apparaten van op afstand te bedienen, bijvoorbeeld de koffiezet vanuit je bed. 49,99 euro, www.belkin.com.

Wemo Switch

12. Skybell

Een digitale deurbel waarmee je elke bezoeker aan de deur kunt zien, horen en spreken als je niet thuis bent. 150 euro, www.skybell.com.

Skybell

13. Teddy The Guardian

Een knuffelbeer die lichaamstemperatuur, hartslag en zuurstof in het bloed meet en indien nodig noodseinen naar een smartphone stuurt. 169 euro, www.teddytheguardian.com.

Teddy The Guardian

14. Withings Smart Body Analyzer

Een weegschaal die gewicht, lichaamsbouw, hartslag en de luchtkwaliteit analyseert en rapporten naar je smartphone stuurt. 149,95 euro, www.withings.com.

Withings Smart Body Analyzer

15. Situ

Een keukenweegschaal die het exacte aantal calorieën weergeeft. 99 euro, www.situscale.com.

Situ

Dit artikel verscheen eerder in Knack Weekend Black 06.

1. KolibreeEen tandenborstel die feedback over je poetsgewoonten naar je smartphone stuurt en die bonuspunten uitdeelt aan de beste poetser van het gezin. www.kolibree.com. 2. TileEen badge die je kunt aanbrengen op items, zodat je altijd weet waar ze zich bevinden. 15 euro, nu in voorverkoop op www.thetileapp.com. 3. DoorbotEen deurslot dat je met een iPhone bedient. Het kan zichzelf openen wanneer een bewoner nadert, en stuurt alarmsignalen als kinderen een deur openen. 135 euro, www.lockitron.com.4. VessylEen drinkbeker die calorieën en de samenstelling van drank detecteert. 75 euro, www.myvessyl.com. 5. Withings Smart Baby MonitorEen babyfoon die klank en beeld naar de smartphone stuurt. Inclusief nachtkijker. 249,95 euro, www.withings.com. 6. Sonos Wireless HifiDraadloze speakers, bedienbaar met een smartphone. Als je je verplaatst van de woonkamer naar de keuken, gaat je muziek mee. Vanaf 199 euro, www.sonos.com.7. PetnetEen voederbak die bijhoudt of je huisdier al gegeten heeft. 150 euro, www.petnet.io. 8. HapiforkEen intelligente vork die je manier van eten evalueert en becommentarieert met lampjes en vibraties. Stuurt rapporten naar de smartphone. 75 euro, www.hapi.com.9. Crystal BlueEen wasmachine die je onderweg al kunt aanzetten. 1.999 euro, www.samsung.be. 10. LapkaEen 'personal environment monitor'. Meet vochtigheid, radioactieve stralen, elektromagnetische velden en restanten van synthetische bemesting in groenten en fruit. 190 euro, www.mylapka.com. 11. Wemo SwitchEen stopcontact dat in verbinding staat met een app. Laat toe om apparaten van op afstand te bedienen, bijvoorbeeld de koffiezet vanuit je bed. 49,99 euro, www.belkin.com.12. SkybellEen digitale deurbel waarmee je elke bezoeker aan de deur kunt zien, horen en spreken als je niet thuis bent. 150 euro, www.skybell.com. 13. Teddy The GuardianEen knuffelbeer die lichaamstemperatuur, hartslag en zuurstof in het bloed meet en indien nodig noodseinen naar een smartphone stuurt. 169 euro, www.teddytheguardian.com.14. Withings Smart Body AnalyzerEen weegschaal die gewicht, lichaamsbouw, hartslag en de luchtkwaliteit analyseert en rapporten naar je smartphone stuurt. 149,95 euro, www.withings.com. 15. SituEen keukenweegschaal die het exacte aantal calorieën weergeeft. 99 euro, www.situscale.com.