De kogel is door de kerk. Nokia Siemens Networks gaat de ontwikkelingafdeling van de Herentalse vestiging verkopen aan de Franse it-consultinggroup Devoteam. 160 mensen maken de overstap.

Onder druk van de bonden moest Nokia Siemens Networks (NSN) de deal al bekendmaken vóór ze getekend was. "Verwacht wordt dat de ondertekening eind september zal plaatshebben," klinkt het. Devoteam neemt de activa van de ontwikkelingsactiviteiten van het Development Center van NSN in Herentals over. 160 mensen maken de overstap. De 80 mensen van de Open Transport Network-afdeling, voor wiens job de bonden ook vreesden, blijven naar verluidt buiten schot.

De verkoop maakt deel uit van de op 4 mei aangekondigde wereldwijde besparingsplannen van NSN. Het bedrijf maakte toen bekend dat er 9000 van de 60.000 banen zouden sneuvelen.

Devoteam heeft een vestiging in Brussel. Er werken, na de overname van Guidance vorig jaar, zo'n 300 mensen. De volledige groep telt 3500 mensen en verwacht dit jaar een omzet te draaien van 365 miljoen euro. België is goed voor een vijfde van de inkomsten.

De kogel is door de kerk. Nokia Siemens Networks gaat de ontwikkelingafdeling van de Herentalse vestiging verkopen aan de Franse it-consultinggroup Devoteam. 160 mensen maken de overstap. Onder druk van de bonden moest Nokia Siemens Networks (NSN) de deal al bekendmaken vóór ze getekend was. "Verwacht wordt dat de ondertekening eind september zal plaatshebben," klinkt het. Devoteam neemt de activa van de ontwikkelingsactiviteiten van het Development Center van NSN in Herentals over. 160 mensen maken de overstap. De 80 mensen van de Open Transport Network-afdeling, voor wiens job de bonden ook vreesden, blijven naar verluidt buiten schot. De verkoop maakt deel uit van de op 4 mei aangekondigde wereldwijde besparingsplannen van NSN. Het bedrijf maakte toen bekend dat er 9000 van de 60.000 banen zouden sneuvelen. Devoteam heeft een vestiging in Brussel. Er werken, na de overname van Guidance vorig jaar, zo'n 300 mensen. De volledige groep telt 3500 mensen en verwacht dit jaar een omzet te draaien van 365 miljoen euro. België is goed voor een vijfde van de inkomsten.