166 Belgische ontslagen bij Alcatel-Lucent en Nokia

. © belga
Pieterjan Van Leemputten

Nokia herstructureert wereldwijd en daarbij zullen in de komende jaren ook jobs in de Belgische vestigingen sneuvelen.

Met de overname van Nokia door Alcatel-Lucent achter de rug kondigt het bedrijf een besparingsplan aan van 900 miljoen euro. De overlap tussen Alcatel-Lucent en Nokia moet verdwijnen en de organisatie moet gestroomlijnder werken.

Die herstructurering treft ook ons land. In de vestigingen van Nokia in Herentals en Mechelen verdwijnen veertig van de honderd banen in de komende drie jaar. Bij Alcatel-Lucent zelf in Antwerpen zijn dat er 126. Het zou vooral gaan om ondersteunende functies.

De vestigingen in Herentals en Mechelen, aanvankelijk deel van Nokia-Siemens Networks, zien hun personeelsaantal al jaren krimpen. Ze telden ooit zo’n 800 werknemers maar dat werd zowel onder NSN als onder Nokia als nu onder Alcatel-Lucent telkens een pak minder.

Toch is er een lichtpunt, want het is wel degelijk de bedoeling om tegelijk ook aan te werven, maar dan voor andere activiteiten. “Onze R&D-activiteiten blijven heel belangrijk en in België zijn die voor Nokia en Alcatel-Lucent heel complementair”, zegt Kathleen De Smedt van Alcatel-Lucent. “We hebben voor dit jaar ook een tachtigtal vacatures en uiteraard gaan we proberen daar zo veel mogelijk van onze eigen mensen terug aan de slag helpen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content