SoundCloud gaat fors bezuinigen om zo beter tegenwicht te kunnen bieden aan concurrenten als Spotify en Apple. "We moeten ons richten op de langere termijn, en daarbij horen moeilijke beslissingen", zegt oprichter Alex Ljung in een blogbericht. Zonder bedragen te noemen, is volgens Ljung de omzet in het afgelopen jaar verdubbeld maar zijn de bezuinigingen nodig om echt winstgevend te zijn.

De muziekdienst heeft momenteel zo'n 175 miljoen gebruikers. Op SoundCloud kunnen mensen van over de hele wereld muziek uploaden en die van andere gebruikers beluisteren.

SoundCloud gaat fors bezuinigen om zo beter tegenwicht te kunnen bieden aan concurrenten als Spotify en Apple. "We moeten ons richten op de langere termijn, en daarbij horen moeilijke beslissingen", zegt oprichter Alex Ljung in een blogbericht. Zonder bedragen te noemen, is volgens Ljung de omzet in het afgelopen jaar verdubbeld maar zijn de bezuinigingen nodig om echt winstgevend te zijn.De muziekdienst heeft momenteel zo'n 175 miljoen gebruikers. Op SoundCloud kunnen mensen van over de hele wereld muziek uploaden en die van andere gebruikers beluisteren.