"De transformatie, die volgens het plan geleidelijk in de loop van 2014 zal worden doorgevoerd, heeft naar verwachting gevolgen voor ongeveer 90 banen in het Europese hoofdkantoor, gevestigd in Vilvoorde, en voor 90 banen in de Belgische vestigingen", klinkt het.

Het bedrijf heeft ook een distributiecentrum in Machelen. "Het Belgische magazijn zal volgens het plan geconsolideerd worden in één enkel Benelux-distributiecentrum in Tilburg, Nederland". Een distributiecentrum in het Duitse Trier wordt eveneens "geïntegreerd" in dat van Straubing.

Het bedrijf start de informatieronde op en "streeft ernaar te onderhandelen over een goed sociaal plan voor de betrokken werknemers".

Nieuw organisatiemodel

De distributeur van computers en technologische producten zegt dat het de intentie heeft "om een nieuw organisatiemodel te introduceren voor Ingram Micro in België". Dat plan "kadert binnen een grotere transformatie van de huidige Europese organisatie in een consistent pan-Europees organisatiemodel".

Het bedrijf wil de processen versnellen en flexibeler maken om beter in te spelen op de behoeften van de klanten. "Door de organisatie te vereenvoudigen en te standaardiseren, wil Ingram Micro schaalvoordelen benutten en zijn lokale ervaring internationaal inzetten om duurzame groei verder te bevorderen."

Werknemers leggen het werk neer in Machelen

De werknemers van de vestiging in Machelen hebben donderdag het werk neergelegd, laat de BBTK weten. "Het personeel heeft het werk neergelegd na de aankondiging van collectief ontslag. 194 mensen zouden hun werk verliezen, dat is bijna een volledige sluiting", zegt Geert Haverbeke van BBTK. Er zouden nog 80 werknemers overblijven. Verwacht wordt dat ook het personeel in Vilvoorde het werk zal staken, aldus Haverbeke. (Belga/MI)

"De transformatie, die volgens het plan geleidelijk in de loop van 2014 zal worden doorgevoerd, heeft naar verwachting gevolgen voor ongeveer 90 banen in het Europese hoofdkantoor, gevestigd in Vilvoorde, en voor 90 banen in de Belgische vestigingen", klinkt het. Het bedrijf heeft ook een distributiecentrum in Machelen. "Het Belgische magazijn zal volgens het plan geconsolideerd worden in één enkel Benelux-distributiecentrum in Tilburg, Nederland". Een distributiecentrum in het Duitse Trier wordt eveneens "geïntegreerd" in dat van Straubing. Het bedrijf start de informatieronde op en "streeft ernaar te onderhandelen over een goed sociaal plan voor de betrokken werknemers". Nieuw organisatiemodelDe distributeur van computers en technologische producten zegt dat het de intentie heeft "om een nieuw organisatiemodel te introduceren voor Ingram Micro in België". Dat plan "kadert binnen een grotere transformatie van de huidige Europese organisatie in een consistent pan-Europees organisatiemodel". Het bedrijf wil de processen versnellen en flexibeler maken om beter in te spelen op de behoeften van de klanten. "Door de organisatie te vereenvoudigen en te standaardiseren, wil Ingram Micro schaalvoordelen benutten en zijn lokale ervaring internationaal inzetten om duurzame groei verder te bevorderen." Werknemers leggen het werk neer in MachelenDe werknemers van de vestiging in Machelen hebben donderdag het werk neergelegd, laat de BBTK weten. "Het personeel heeft het werk neergelegd na de aankondiging van collectief ontslag. 194 mensen zouden hun werk verliezen, dat is bijna een volledige sluiting", zegt Geert Haverbeke van BBTK. Er zouden nog 80 werknemers overblijven. Verwacht wordt dat ook het personeel in Vilvoorde het werk zal staken, aldus Haverbeke. (Belga/MI)