Dat blijkt uit het Transparency Report van Google. Het aantal verzoeken is vergeleken met vorig jaar verdubbeld. In 2011 ging het bovendien nog maar een paar honderd per dag.

Afgelopen maand kreeg Google van ruim 5.600 verschillende eigenaren van auteursrechten verzoeken om zeker 65 miljoen links te verwijderen uit zijn zoekresultaten. De meeste daarvan verwezen naar gestolen, illegaal gekopieerde content. Google is verplicht op die verzoeken in te gaan.

Hoewel Google in veel gevallen de links snel verwijdert, vertrouwt een deel van de auteursrechtenorganisaties het bedrijf niet geheel. Zo meent een deel dat Google gebruikers naar ongeautoriseerde sites stuurt. Google reageerde daar op door vorig jaar zijn zoekalgoritme te wijzigen. Daardoor komen sites waar veel waarschuwingen voor gedaan worden wegens inbreuk op copyrights lager in de zoekresultaten te staan. Daarmee verdwenen inderdaad veel torrensites uit zicht maar veel streaming sites staan nog wel flink bovenaan in de zoekresultaten.

Bron: Automatiseringgids

Dat blijkt uit het Transparency Report van Google. Het aantal verzoeken is vergeleken met vorig jaar verdubbeld. In 2011 ging het bovendien nog maar een paar honderd per dag. Afgelopen maand kreeg Google van ruim 5.600 verschillende eigenaren van auteursrechten verzoeken om zeker 65 miljoen links te verwijderen uit zijn zoekresultaten. De meeste daarvan verwezen naar gestolen, illegaal gekopieerde content. Google is verplicht op die verzoeken in te gaan.Hoewel Google in veel gevallen de links snel verwijdert, vertrouwt een deel van de auteursrechtenorganisaties het bedrijf niet geheel. Zo meent een deel dat Google gebruikers naar ongeautoriseerde sites stuurt. Google reageerde daar op door vorig jaar zijn zoekalgoritme te wijzigen. Daardoor komen sites waar veel waarschuwingen voor gedaan worden wegens inbreuk op copyrights lager in de zoekresultaten te staan. Daarmee verdwenen inderdaad veel torrensites uit zicht maar veel streaming sites staan nog wel flink bovenaan in de zoekresultaten. Bron: Automatiseringgids