In de komende 5 jaar zal het aantal internetgebruikers met maar liefst 45 procent stijgen tot 2,2 miljard. Dat becijferde analistenkantoor Forrester.

De grootste groei wordt uiteraard verwacht in Azië. Tegen 2013 zou 43 procent van de wereldwijde online populatie uit Azië moeten komen. China alleen zou al voor 17 procent van alle internetgebruikers zorgen. Daarmee zou dat land het meeste internauten in huis hebben ter wereld. De VS, India, Japan en Brazilië maken in 2013 de top 5 compleet.

Europa is met een kwart van de wereldwijde internetbevolking de tweede grootste regio. De groei in Europa moet wel komen van Midden- en Oost-Europa. In West-Europa, net als in de VS, Australië of geïndustrialiseerde Aziatische landen als Japan en Zuid-Korea zal de groei van het aantal internetgebruikers op een laag pitje (1 tot 3 procent) staan. De hoogste online uitgaven per gebruiker liggen wel precies in die regio's en landen.

In de komende 5 jaar zal het aantal internetgebruikers met maar liefst 45 procent stijgen tot 2,2 miljard. Dat becijferde analistenkantoor Forrester. De grootste groei wordt uiteraard verwacht in Azië. Tegen 2013 zou 43 procent van de wereldwijde online populatie uit Azië moeten komen. China alleen zou al voor 17 procent van alle internetgebruikers zorgen. Daarmee zou dat land het meeste internauten in huis hebben ter wereld. De VS, India, Japan en Brazilië maken in 2013 de top 5 compleet. Europa is met een kwart van de wereldwijde internetbevolking de tweede grootste regio. De groei in Europa moet wel komen van Midden- en Oost-Europa. In West-Europa, net als in de VS, Australië of geïndustrialiseerde Aziatische landen als Japan en Zuid-Korea zal de groei van het aantal internetgebruikers op een laag pitje (1 tot 3 procent) staan. De hoogste online uitgaven per gebruiker liggen wel precies in die regio's en landen.