De twintigjarige man, in eigen kring bekend als Th3Dir3ctorY, brak in op de computers van meer dan duizend Amerikaanse overheidsdienaren, onder wie tal van militairen. Informatie die volgens hem van belang was, gaf hij door aan IS.

De dader werd vorig jaar gearresteerd in Maleisië en uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Hij bekende in juni schuld tegenover een federale rechter in Virginia. "Dit geval van computercriminaliteit toont door de combinatie van hacken en terrorisme voor het eerst het grote en reële gevaar aan voor onze nationale veiligheid", zei een woordvoerder van Justitie.

De Kosovaar had met name contact met een inmiddels overleden Brit, van wie bekend was dat hij leden wierf voor IS en aanslagen voorbereidde.

(ANP/WK)

De twintigjarige man, in eigen kring bekend als Th3Dir3ctorY, brak in op de computers van meer dan duizend Amerikaanse overheidsdienaren, onder wie tal van militairen. Informatie die volgens hem van belang was, gaf hij door aan IS.De dader werd vorig jaar gearresteerd in Maleisië en uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Hij bekende in juni schuld tegenover een federale rechter in Virginia. "Dit geval van computercriminaliteit toont door de combinatie van hacken en terrorisme voor het eerst het grote en reële gevaar aan voor onze nationale veiligheid", zei een woordvoerder van Justitie.De Kosovaar had met name contact met een inmiddels overleden Brit, van wie bekend was dat hij leden wierf voor IS en aanslagen voorbereidde.(ANP/WK)