20% van de Belgische bedrijven kreeg dit jaar te maken met dataverlies (in de grootorde van 550 gigabyte en meer). De reden was in 1 op de 2 gevallen een hardwarestoring. Dat blijkt uit een onderzoek van opslagspecialist EMC bij Belgische bedrijven, in het kader van een groter Europees onderzoek bij 1.750 bedrijven.

Nochtans besteden bedrijven ongeveer 10% van hun omzet aan informatica. 8% daarvan (4,2 miljoen euro) gaat naar back-ups en disaster recovery - al zegt 27% wel dat dat nog onvoldoende is. De helft is verplicht om een back-up/disaster recovery plan te hebben omwille van wetgeving of verzekeringen. Zo'n 80% van de bedrijven bewaart een kopie van hun back-ups buiten de bedrijfsomgeving, met voor 19% een korting op hun verzekeringspremies.

Over it-pannes, zegt 42% dat de procedures onlangs herbekeken zijn. 20% geeft daarbij aan dat de investeringen hierin toegenomen zijn. Een bedrijf heeft gemiddeld één volledige dag nodig om opnieuw helemaal operationeel te zijn na een grote panne. 28% zegt minder dan een dag nodig te hebben.

Als grootste obstakel voor het toepassen van een back-up plan, hebben bedrijven het meestal over een gebrek aan tijd, hoewel 64% wel gelooft dat ze over een complete kopie beschikken van alle gegevens. 46% gebruikt overigens tape voor back-ups, tegenover 45% met systemen op basis van disks. De helft van de ondervraagde bedrijven past deduplicatie toe voor het nemen van back-ups.

20% van de Belgische bedrijven kreeg dit jaar te maken met dataverlies (in de grootorde van 550 gigabyte en meer). De reden was in 1 op de 2 gevallen een hardwarestoring. Dat blijkt uit een onderzoek van opslagspecialist EMC bij Belgische bedrijven, in het kader van een groter Europees onderzoek bij 1.750 bedrijven. Nochtans besteden bedrijven ongeveer 10% van hun omzet aan informatica. 8% daarvan (4,2 miljoen euro) gaat naar back-ups en disaster recovery - al zegt 27% wel dat dat nog onvoldoende is. De helft is verplicht om een back-up/disaster recovery plan te hebben omwille van wetgeving of verzekeringen. Zo'n 80% van de bedrijven bewaart een kopie van hun back-ups buiten de bedrijfsomgeving, met voor 19% een korting op hun verzekeringspremies. Over it-pannes, zegt 42% dat de procedures onlangs herbekeken zijn. 20% geeft daarbij aan dat de investeringen hierin toegenomen zijn. Een bedrijf heeft gemiddeld één volledige dag nodig om opnieuw helemaal operationeel te zijn na een grote panne. 28% zegt minder dan een dag nodig te hebben. Als grootste obstakel voor het toepassen van een back-up plan, hebben bedrijven het meestal over een gebrek aan tijd, hoewel 64% wel gelooft dat ze over een complete kopie beschikken van alle gegevens. 46% gebruikt overigens tape voor back-ups, tegenover 45% met systemen op basis van disks. De helft van de ondervraagde bedrijven past deduplicatie toe voor het nemen van back-ups.