De cijfers komen vanNetcraft dat permanent onderzoek doet aan websites wereldwijd en de infrastructuur erachter.

Het bedrijf concludeert verder dat 73 procent van de websites die draaien op Windows Server 2003, ook nog gebruik maken van Internet Information Services versie 6.0 (IIS 6.0) als webserver, ook verouderde software. Bij de komst van Windows Server 2008 is IIS volledig opnieuw opgebouwd volgens moderne standaarden.

Volgens de onderzoekers zijn er zeker nog honderden bankensites die hun websites baseren op deze verouderde infrastructuur. Veel van de probleemgevallen zitten overigens in China. Ook Alibaba, de grootste Chinese e-commerce website en hostingprovider zou nog zo'n 30.000 servers met Windows Server 2003 in gebruik hebben.

Volgens Netcraft is er wel een snelle daling ingezet van het aantal Windows Server 2003 computers verbonden aan internet.

Bron: Automatiseringgids

De cijfers komen vanNetcraft dat permanent onderzoek doet aan websites wereldwijd en de infrastructuur erachter.Het bedrijf concludeert verder dat 73 procent van de websites die draaien op Windows Server 2003, ook nog gebruik maken van Internet Information Services versie 6.0 (IIS 6.0) als webserver, ook verouderde software. Bij de komst van Windows Server 2008 is IIS volledig opnieuw opgebouwd volgens moderne standaarden.Volgens de onderzoekers zijn er zeker nog honderden bankensites die hun websites baseren op deze verouderde infrastructuur. Veel van de probleemgevallen zitten overigens in China. Ook Alibaba, de grootste Chinese e-commerce website en hostingprovider zou nog zo'n 30.000 servers met Windows Server 2003 in gebruik hebben.Volgens Netcraft is er wel een snelle daling ingezet van het aantal Windows Server 2003 computers verbonden aan internet. Bron: Automatiseringgids