Door zware integratie- en herstructeringskosten en een niet al te best boerende markt heeft fusiebedrijf Alcatel-Lucent een zwak 2007 achter de rug. En voor begin 2008 ziet het er voorlopig ook niet al te best uit...

Alcatel-Lucent keert zijn aandeelhouders geen dividend uit. Het bedrijf heeft dan ook een slecht 2007 achter de rug. De omzet daalde met 2,5 procent tot 17,79 miljard euro. Het verlies in 2007 kwam uit op 443 miljoen euro of 0,20 euro per aandeel. Vooral de 'wireless'- en 'convergence'-afdelingen deden het slecht. Ceo Patricia Russo spreekt dan ook van een "overgangsjaar, waarin we onze integratieplannen uitvoeren in een moeilijke marktomgeving". Het bedrijf schrapte dit jaar 6700 banen.

Hoewel Alcatel-Lucent op lange termijn beterschap verwacht, ziet volgens de groep de markt er de komende maanden niet al te best uit. Bovendien is er de 'seizoensgebonden' dip in de markt. "Gewoonlijk verwachten we in het eerste kwartaal een omzetdaling van 20 à 25 procent tegenover het vorige kwartaal", klinkt het. Om dezelfde reden verwacht het bedrijf ook verlies te lijden.

Door zware integratie- en herstructeringskosten en een niet al te best boerende markt heeft fusiebedrijf Alcatel-Lucent een zwak 2007 achter de rug. En voor begin 2008 ziet het er voorlopig ook niet al te best uit... Alcatel-Lucent keert zijn aandeelhouders geen dividend uit. Het bedrijf heeft dan ook een slecht 2007 achter de rug. De omzet daalde met 2,5 procent tot 17,79 miljard euro. Het verlies in 2007 kwam uit op 443 miljoen euro of 0,20 euro per aandeel. Vooral de 'wireless'- en 'convergence'-afdelingen deden het slecht. Ceo Patricia Russo spreekt dan ook van een "overgangsjaar, waarin we onze integratieplannen uitvoeren in een moeilijke marktomgeving". Het bedrijf schrapte dit jaar 6700 banen. Hoewel Alcatel-Lucent op lange termijn beterschap verwacht, ziet volgens de groep de markt er de komende maanden niet al te best uit. Bovendien is er de 'seizoensgebonden' dip in de markt. "Gewoonlijk verwachten we in het eerste kwartaal een omzetdaling van 20 à 25 procent tegenover het vorige kwartaal", klinkt het. Om dezelfde reden verwacht het bedrijf ook verlies te lijden.