Ondanks het dreigende onweer beklommen 208 fietsers de gevreesde Paterberg in Kluisbergen. Naar schatting werd daarmee 55.000 euro opgehaald voor het goede doel van 'Close the gap'.

Samen met veldrijder Sven Vanthourenhout en de Britse kampioene Helen Wyman werd de tweede editie van 'Bike to close the gap' op gang getrokken. Gedurende drie uur zoveel mogelijk keer over de kasseien van de Paterberg in rondjes van 3 km. Bij elke doortocht op de top werd een donatie gegeven voor Close the gap, een organisatie die gebruikte computers ophaalt, helemaal opknapt en doorsluist aan de derde en vierde wereld.

Er daagden 208 fietsers op voor dit uniek ict-event. Dat is meer dan een verdubbeling tegenover vorig jaar. Samen reden ze meer dan 2.500 keer over de Paterberg. Winnaar was de Nederlander Nick Van Den Heuvel van de domeinnaambeheer SIDN. Dat is de Nederlandse tegenhanger van DNS.be die de organisatie van 'Bike to close the Gap' op zich had genomen. Tweede werd Marc Matthys van Belgacom die eveneens 29 keer over de Paterberg fietste. Bij de dames was Catherine Battaille van Zetes de beste. Zij reed liefst 20 keer over de Paterberg. Beltug was het team met de meeste deelnemers. Andere bedrijven met heel wat fietsers waren Dell, Microsoft, Belgacom, Zetes en Exact Software.

Alle informatie en uitslagen op de website www.biketoclosethegap.be

Ondanks het dreigende onweer beklommen 208 fietsers de gevreesde Paterberg in Kluisbergen. Naar schatting werd daarmee 55.000 euro opgehaald voor het goede doel van 'Close the gap'. Samen met veldrijder Sven Vanthourenhout en de Britse kampioene Helen Wyman werd de tweede editie van 'Bike to close the gap' op gang getrokken. Gedurende drie uur zoveel mogelijk keer over de kasseien van de Paterberg in rondjes van 3 km. Bij elke doortocht op de top werd een donatie gegeven voor Close the gap, een organisatie die gebruikte computers ophaalt, helemaal opknapt en doorsluist aan de derde en vierde wereld. Er daagden 208 fietsers op voor dit uniek ict-event. Dat is meer dan een verdubbeling tegenover vorig jaar. Samen reden ze meer dan 2.500 keer over de Paterberg. Winnaar was de Nederlander Nick Van Den Heuvel van de domeinnaambeheer SIDN. Dat is de Nederlandse tegenhanger van DNS.be die de organisatie van 'Bike to close the Gap' op zich had genomen. Tweede werd Marc Matthys van Belgacom die eveneens 29 keer over de Paterberg fietste. Bij de dames was Catherine Battaille van Zetes de beste. Zij reed liefst 20 keer over de Paterberg. Beltug was het team met de meeste deelnemers. Andere bedrijven met heel wat fietsers waren Dell, Microsoft, Belgacom, Zetes en Exact Software. Alle informatie en uitslagen op de website www.biketoclosethegap.be