De diefstal raakte eerder al bekend, maar het aantal slachtoffers blijkt nu veel groter dan verwacht. Ook de partners en kinderen van ambtenaren en onderaannemers waren het slachtoffer van de hacking.

In de meeste gevallen, bij 19,7 miljoen mensen, gaat het om diefstal van persoonlijke gegevens, zoals het socialezekerheidsnummer, eventuele veroordelingen, gezondheidsdetails, financiële gegevens en adressen.

Toen de hacking bekendraakte, werd meteen naar China gekeken als mogelijke dader. Maar dat land reageerde verontwaardigd op de beschuldigingen.

Het onderzoek naar de hackers is nog altijd aan de gang. Men gaat er wel vanuit dat één organisatie achter de gegevensdiefstal zit. Het is niet duidelijk of de gehackte gegevens werden misbruikt.

(Belga/MI)

De diefstal raakte eerder al bekend, maar het aantal slachtoffers blijkt nu veel groter dan verwacht. Ook de partners en kinderen van ambtenaren en onderaannemers waren het slachtoffer van de hacking. In de meeste gevallen, bij 19,7 miljoen mensen, gaat het om diefstal van persoonlijke gegevens, zoals het socialezekerheidsnummer, eventuele veroordelingen, gezondheidsdetails, financiële gegevens en adressen. Toen de hacking bekendraakte, werd meteen naar China gekeken als mogelijke dader. Maar dat land reageerde verontwaardigd op de beschuldigingen. Het onderzoek naar de hackers is nog altijd aan de gang. Men gaat er wel vanuit dat één organisatie achter de gegevensdiefstal zit. Het is niet duidelijk of de gehackte gegevens werden misbruikt.(Belga/MI)