"De hackers zijn erin gelaagd de namen, e-mailadressen, paswoorden en andere gegevens buit te maken van zowat een kwart miljoen gebruikers", aldus Bob Lord, veiligheidsdirecteur bij Twitter.

"Deze aanval is niet het werk van amateurs. We hebben de aanval ontdekt toen die aan de gang was en konden hem een weinig later stoppen", luidt het nog.

Paswoorden

De buitgemaakte paswoorden zijn ondertussen onbruikbaar gemaakt. De potentiële gedupeerde gebruikers wordt gevraagd om andere paswoorden te kiezen.

Eerder werden ook een aantal banken en de kranten The New York Times en The Wall Street Journal gehackt. Die laatste twee stelden dat de aanvallen uit China kwamen. (Belga/TV)

"De hackers zijn erin gelaagd de namen, e-mailadressen, paswoorden en andere gegevens buit te maken van zowat een kwart miljoen gebruikers", aldus Bob Lord, veiligheidsdirecteur bij Twitter. "Deze aanval is niet het werk van amateurs. We hebben de aanval ontdekt toen die aan de gang was en konden hem een weinig later stoppen", luidt het nog.Paswoorden De buitgemaakte paswoorden zijn ondertussen onbruikbaar gemaakt. De potentiële gedupeerde gebruikers wordt gevraagd om andere paswoorden te kiezen. Eerder werden ook een aantal banken en de kranten The New York Times en The Wall Street Journal gehackt. Die laatste twee stelden dat de aanvallen uit China kwamen. (Belga/TV)