AEG Belgium is erin geslaagd om een contract voor 250 Tetra-toestellen binnen te halen bij aardgasleverancier Fluxys.

Het gaat om de grootste Belgische bestelling van handhelds op basis van het Atex label. Atex staat voor Atmosphere Explosives en is een Europese richtlijn voor het gebruik van producten in een explosierijke omgeving. Voor Fluxys was dat na de gasramp in Ghislenghien in juli 2004 een must. Het heeft echter een hele tijd geduurd voor de digitale Tetra-toestellen gevalideerd werden.

De THR880i Ex van EADS kreeg afgelopen zomer groen licht van het overkoepelende Belgische Astrid-netwerk voor de Belgische hulpdiensten. Ook enkele brandweerkorpsen werken reeds met het toestel. Er zou vandaag in ons land gecommuniceerd worden met zo'n 300 Atex-gebaseerde draagbare toestellen.

AEG België is de exclusieve invoerder van het Franse EADS dat in september 2005 de Tetra-toestellen van Nokia over. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen een marktaandeel van 60 tot 65 procent verkochte Tetra-toestellen in België. AEG België rekent dit jaar op een omzet van zowat 30 miljoen euro.

AEG Belgium is erin geslaagd om een contract voor 250 Tetra-toestellen binnen te halen bij aardgasleverancier Fluxys. Het gaat om de grootste Belgische bestelling van handhelds op basis van het Atex label. Atex staat voor Atmosphere Explosives en is een Europese richtlijn voor het gebruik van producten in een explosierijke omgeving. Voor Fluxys was dat na de gasramp in Ghislenghien in juli 2004 een must. Het heeft echter een hele tijd geduurd voor de digitale Tetra-toestellen gevalideerd werden. De THR880i Ex van EADS kreeg afgelopen zomer groen licht van het overkoepelende Belgische Astrid-netwerk voor de Belgische hulpdiensten. Ook enkele brandweerkorpsen werken reeds met het toestel. Er zou vandaag in ons land gecommuniceerd worden met zo'n 300 Atex-gebaseerde draagbare toestellen. AEG België is de exclusieve invoerder van het Franse EADS dat in september 2005 de Tetra-toestellen van Nokia over. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen een marktaandeel van 60 tot 65 procent verkochte Tetra-toestellen in België. AEG België rekent dit jaar op een omzet van zowat 30 miljoen euro.