Het telecommunicatiebedrijf Alcatel-Lucent is van plan 290 banen te schrappen in België. Dat werd donderdag tijdens een Europese ondernemingsraad in Parijs beslist. Wereldwijd worden er 5.490 banen geschrapt, waarvan 3.300 in Europa. Dat meldt de onderneming.

Het Franse bedrijf had in juli al aangekondigd dat er wereldwijd ongeveer 5.000 banen geschrapt moeten worden. Over de concrete uitvoering van de maatregel, die paste in een besparingsplan van 1,25 miljard euro tegen eind 2013, was evenwel nog maar weinig bekend.

Donderdag is tijdens een Europese ondernemingsraad in Parijs al iets meer duidelijkheid gebracht. Zo is het aantal te schrappen banen opgetrokken tot 5.490. Ook werd voor België het richtcijfer van 290 banen naar voren geschoven, zo valt te horen bij Alcatel-Lucent in België.

"Er zijn nog geen details bekend over de concrete invulling van dat cijfer", benadrukt communicatieverantwoordelijke Kathleen De Smedt. Er worden dan ook nog geen procedures in die zin opgestart. Het is ook nog niet duidelijk hoe de vermindering van het aantal jobs over de twee Belgische vestigingen - Antwerpen en Namen - verdeeld zal worden.

Eind januari werd meegedeeld dat er 185 jobs verdwijnen in de vestiging van Antwerpen. Er vielen uiteindelijk 27 naakte ontslagen.

Momenteel werken in België nog 1.677 mensen voor Alcatel-Lucent, van wie 1.555 in Antwerpen en 122 in Namen.

Bron: Belga

Het telecommunicatiebedrijf Alcatel-Lucent is van plan 290 banen te schrappen in België. Dat werd donderdag tijdens een Europese ondernemingsraad in Parijs beslist. Wereldwijd worden er 5.490 banen geschrapt, waarvan 3.300 in Europa. Dat meldt de onderneming. Het Franse bedrijf had in juli al aangekondigd dat er wereldwijd ongeveer 5.000 banen geschrapt moeten worden. Over de concrete uitvoering van de maatregel, die paste in een besparingsplan van 1,25 miljard euro tegen eind 2013, was evenwel nog maar weinig bekend. Donderdag is tijdens een Europese ondernemingsraad in Parijs al iets meer duidelijkheid gebracht. Zo is het aantal te schrappen banen opgetrokken tot 5.490. Ook werd voor België het richtcijfer van 290 banen naar voren geschoven, zo valt te horen bij Alcatel-Lucent in België. "Er zijn nog geen details bekend over de concrete invulling van dat cijfer", benadrukt communicatieverantwoordelijke Kathleen De Smedt. Er worden dan ook nog geen procedures in die zin opgestart. Het is ook nog niet duidelijk hoe de vermindering van het aantal jobs over de twee Belgische vestigingen - Antwerpen en Namen - verdeeld zal worden. Eind januari werd meegedeeld dat er 185 jobs verdwijnen in de vestiging van Antwerpen. Er vielen uiteindelijk 27 naakte ontslagen. Momenteel werken in België nog 1.677 mensen voor Alcatel-Lucent, van wie 1.555 in Antwerpen en 122 in Namen.Bron: Belga