Elke gebruiker zal ergens in de komende weken een veiligheidsherinnering aan de bovenkant van zijn of haar nieuwsoverzicht te zien krijgen - eerst via de desktop, later ook mobiel.

Facebook
© Facebook

Wie die veiligheidsprocedure opstart, moet deze drie stappen volgen:

STAP 1

Zorg dat je alleen bij Facebook aangemeld bent waar jij dat wilt en log uit op toestellen, apps of browsers die je al een tijdje niet gebruikt hebt, of waarvan je vergeten was dat je er nog op ingelogd bent.

Facebook
© Facebook

STAP 2

Als je de functie 'Aanmeldingswaarschuwingen' aanzet, word je per notificatie of e-mail verwittigd als er iemand anders probeert in te loggen op je account vanaf een nieuw apparaat of een nieuwe browser.

Facebook
© Facebook

STAP 3

Ten slotte geeft Facebook enkele tips over hoe je een wachtwoord sterk en uniek maakt. De sociale netwerksite raadt aan geen veelvoorkomende woorden te gebruiken, je Facebookwachtwoord niet voor andere onlinediensten te gebruiken en het wachtwoord nooit te delen met anderen.

Facebook
© Facebook

De Beveiligingscontrole van Facebook vindt u hier.

Elke gebruiker zal ergens in de komende weken een veiligheidsherinnering aan de bovenkant van zijn of haar nieuwsoverzicht te zien krijgen - eerst via de desktop, later ook mobiel. Wie die veiligheidsprocedure opstart, moet deze drie stappen volgen: Zorg dat je alleen bij Facebook aangemeld bent waar jij dat wilt en log uit op toestellen, apps of browsers die je al een tijdje niet gebruikt hebt, of waarvan je vergeten was dat je er nog op ingelogd bent. Als je de functie 'Aanmeldingswaarschuwingen' aanzet, word je per notificatie of e-mail verwittigd als er iemand anders probeert in te loggen op je account vanaf een nieuw apparaat of een nieuwe browser. Ten slotte geeft Facebook enkele tips over hoe je een wachtwoord sterk en uniek maakt. De sociale netwerksite raadt aan geen veelvoorkomende woorden te gebruiken, je Facebookwachtwoord niet voor andere onlinediensten te gebruiken en het wachtwoord nooit te delen met anderen. De Beveiligingscontrole van Facebook vindt u hier.