Met nog anderhalf jaar te gaan, begint het Olympisch dorp in Londen al aardig vorm te krijgen. Ook aan de it-infrastructuur wordt ondertussen volop gewerkt: de netwerkapparatuur wordt momenteel geleverd en getest. Volgens Neil Crockett, de managing director public sector & London 2012 bij Cisco, zal het netwerk in Londen "30 maal krachtiger zijn dan dat van de vorige Olympische Spelen in Peking in 2008."

"1.000 wireless nodes en 2.500 switches is gigantisch veel, maar die extra capaciteit zal volgens ons broodnodig zijn om de massale toevloed aan data op te vangen. Het merendeel zal video zijn, en dan voornamelijk user generated video. In Peking was Facebook en Youtube nog geen algemeen gegeven, waar dat nu wel het geval is", zegt Neil Crockett die het graag heeft over "world's most connected games".

Hosted voice

Op technologisch vlak hoeven we ons niet meteen aan hoogstandjes te verwachten. "Bij een evenement als de Olympische Spelen is het van het uiterste belang dat het netwerk gewoon wérkt in alle omstandigheden. Dat maakt dat je weinig ruimte hebt om de nieuwste technologie te gebruiken", klinkt het. Toch wordt voor deze editie van de Spelen meer dan ooit naar de cloud gekeken. "We gaan bijvoorbeeld een hosted voice platform inzetten voor telefonie, en daarnaast zal de organisatie ook gebruik maken van ons hosted Software-as-a-Service platform Eos", zegt Neil Crockett.

Cisco is de officiële leverancier van de netwerkinfrastructuur, naast BT voor de connectiviteit. Aanvankelijk was het overigens de bedoeling dat Nortel het netwerk ging leveren, maar die deal kon uiteindelijk niet doorgaan. Atos Origin is net als in Peking ook voor London 2012 (en ook voor de spelen in 2016) de wereldwijde it-partner en trekt dus het hele project. In de aanloop naar deze spelen werd door Atos Origin ook een portaal ontwikkeld waarlangs de 70.000 nodige vrijwilligers gerekruteerd worden.

Met nog anderhalf jaar te gaan, begint het Olympisch dorp in Londen al aardig vorm te krijgen. Ook aan de it-infrastructuur wordt ondertussen volop gewerkt: de netwerkapparatuur wordt momenteel geleverd en getest. Volgens Neil Crockett, de managing director public sector & London 2012 bij Cisco, zal het netwerk in Londen "30 maal krachtiger zijn dan dat van de vorige Olympische Spelen in Peking in 2008." "1.000 wireless nodes en 2.500 switches is gigantisch veel, maar die extra capaciteit zal volgens ons broodnodig zijn om de massale toevloed aan data op te vangen. Het merendeel zal video zijn, en dan voornamelijk user generated video. In Peking was Facebook en Youtube nog geen algemeen gegeven, waar dat nu wel het geval is", zegt Neil Crockett die het graag heeft over "world's most connected games".Hosted voice Op technologisch vlak hoeven we ons niet meteen aan hoogstandjes te verwachten. "Bij een evenement als de Olympische Spelen is het van het uiterste belang dat het netwerk gewoon wérkt in alle omstandigheden. Dat maakt dat je weinig ruimte hebt om de nieuwste technologie te gebruiken", klinkt het. Toch wordt voor deze editie van de Spelen meer dan ooit naar de cloud gekeken. "We gaan bijvoorbeeld een hosted voice platform inzetten voor telefonie, en daarnaast zal de organisatie ook gebruik maken van ons hosted Software-as-a-Service platform Eos", zegt Neil Crockett. Cisco is de officiële leverancier van de netwerkinfrastructuur, naast BT voor de connectiviteit. Aanvankelijk was het overigens de bedoeling dat Nortel het netwerk ging leveren, maar die deal kon uiteindelijk niet doorgaan. Atos Origin is net als in Peking ook voor London 2012 (en ook voor de spelen in 2016) de wereldwijde it-partner en trekt dus het hele project. In de aanloop naar deze spelen werd door Atos Origin ook een portaal ontwikkeld waarlangs de 70.000 nodige vrijwilligers gerekruteerd worden.