Bij Kluwer, leverancier van informatie, opleiding en software in Mechelen, verdwijnen 34 arbeidsplaatsen. Het bedrijf heeft daarover een akkoord bereikt met de vakbonden.

Later dit jaar wordt voortgepraat over structurele maatregelen om de toekomst te verzekeren, aldus nog het bedrijf. "De gesprekken tussen vakbonden en directie verliepen in een serene sfeer en leidden volgens alle partijen tot een evenwichtig akkoord", luidt het.

Er verdwijnen 34 jobs. In het kader van de herstructurering hebben al 23 mensen het bedrijf verlaten. Vijf anderen kregen een andere job en voor zes mensen wordt nog naar een oplossing gezocht, aldus Kluwer in een persmededeling.

Tegelijk worden de kosten teruggedrongen. Dat maakt deel uit van het strategische programma dat Kluwer uitvoert. Dat plan omvat tevens 35 miljoen euro aan investeringen in technologie, productontwikkeling en procesinnovatie. Daarmee wil Kluwer zijn aanbod verder uitbouwen en zijn positie in de Belgische markt versterken.

Kluwer maakt deel uit van Wolters Kluwer en stelt in België ongeveer 735 mensen tewerk.

Bron: Belga

Bij Kluwer, leverancier van informatie, opleiding en software in Mechelen, verdwijnen 34 arbeidsplaatsen. Het bedrijf heeft daarover een akkoord bereikt met de vakbonden. Later dit jaar wordt voortgepraat over structurele maatregelen om de toekomst te verzekeren, aldus nog het bedrijf. "De gesprekken tussen vakbonden en directie verliepen in een serene sfeer en leidden volgens alle partijen tot een evenwichtig akkoord", luidt het. Er verdwijnen 34 jobs. In het kader van de herstructurering hebben al 23 mensen het bedrijf verlaten. Vijf anderen kregen een andere job en voor zes mensen wordt nog naar een oplossing gezocht, aldus Kluwer in een persmededeling. Tegelijk worden de kosten teruggedrongen. Dat maakt deel uit van het strategische programma dat Kluwer uitvoert. Dat plan omvat tevens 35 miljoen euro aan investeringen in technologie, productontwikkeling en procesinnovatie. Daarmee wil Kluwer zijn aanbod verder uitbouwen en zijn positie in de Belgische markt versterken. Kluwer maakt deel uit van Wolters Kluwer en stelt in België ongeveer 735 mensen tewerk. Bron: Belga