Elke maand verdienen cybercriminelen ongeveer 34 miljoen dollar (24 miljoen euro) met aanvallen met rogueware. Dat is netantivirussoftware die gebruikers vraagt geld te betalen voor het verwijderen van valse bedreigingen.

Dat meldt securitybedrijf PandaLabs. Ongeveer 35 miljoen computers worden maandelijks voor het eerst geïnfecteerd met rogueware, wat overeenkomt met ongeveer 3,5 procent van alle computers, zegt PandaLabs. Tegen het einde van het derde kwartaal 2009 zullen er volgens PandaLabs meer dan 637.000 nieuwe versies van rogueware geregistreerd worden.

"Rogueware is zo populair onder cybercriminelen omdat het niet nodig is persoonlijke informatie zoals paswoorden of banknummers van de gebruiker te stelen", zegt Luis Corrons, technisch directeur van PandaLabs. "Bovendien worden cybercriminelen steeds inventiever in het benaderen van potentiële slachtoffers. Het feit dat Facebook en Twitter gemeengoed geworden zijn, vergemakkelijkt hun taak."

Het onderzoek van PandaLabs toont aan dat distributeurs voornamelijk Oost-Europeanen zijn en gerekruteerd worden uit ondergrondse hacking forums. Zij verdienen, bovenop een variabel bedrag bij elke installatie, een commissie van tussen 50 à 90 procent op elke afgesloten verkoop.

Bron: Belga

Elke maand verdienen cybercriminelen ongeveer 34 miljoen dollar (24 miljoen euro) met aanvallen met rogueware. Dat is netantivirussoftware die gebruikers vraagt geld te betalen voor het verwijderen van valse bedreigingen. Dat meldt securitybedrijf PandaLabs. Ongeveer 35 miljoen computers worden maandelijks voor het eerst geïnfecteerd met rogueware, wat overeenkomt met ongeveer 3,5 procent van alle computers, zegt PandaLabs. Tegen het einde van het derde kwartaal 2009 zullen er volgens PandaLabs meer dan 637.000 nieuwe versies van rogueware geregistreerd worden. "Rogueware is zo populair onder cybercriminelen omdat het niet nodig is persoonlijke informatie zoals paswoorden of banknummers van de gebruiker te stelen", zegt Luis Corrons, technisch directeur van PandaLabs. "Bovendien worden cybercriminelen steeds inventiever in het benaderen van potentiële slachtoffers. Het feit dat Facebook en Twitter gemeengoed geworden zijn, vergemakkelijkt hun taak." Het onderzoek van PandaLabs toont aan dat distributeurs voornamelijk Oost-Europeanen zijn en gerekruteerd worden uit ondergrondse hacking forums. Zij verdienen, bovenop een variabel bedrag bij elke installatie, een commissie van tussen 50 à 90 procent op elke afgesloten verkoop. Bron: Belga