Op initiatief van De Lijn worden er tegen eind volgende week geplastificeerde borden met QR-codes geplaatst bij 350 tramhaltes in Antwerpen. Dat schrijft Gazet van Antwerpen.

Reizigers die deze codes inscannen met hun smartphone, krijgen actuele informatie over trams en bussen op hun toestel te zien, inclusief doorkomsttijden en wachttijden.

De Lijn-woordvoerder Koen Peeters verduidelijkt in de Antwerpse krant dat het om een proefproject gaat. Bij een positieve evaluatie zullen alle 7.000 haltes in de provincie Antwerpen van QR-codes voorzien worden, en later mogelijk in heel Vlaanderen.

Op initiatief van De Lijn worden er tegen eind volgende week geplastificeerde borden met QR-codes geplaatst bij 350 tramhaltes in Antwerpen. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. Reizigers die deze codes inscannen met hun smartphone, krijgen actuele informatie over trams en bussen op hun toestel te zien, inclusief doorkomsttijden en wachttijden. De Lijn-woordvoerder Koen Peeters verduidelijkt in de Antwerpse krant dat het om een proefproject gaat. Bij een positieve evaluatie zullen alle 7.000 haltes in de provincie Antwerpen van QR-codes voorzien worden, en later mogelijk in heel Vlaanderen.