Volgens beveiligingsexperts zijn er in totaal 360 miljoen gebruikersgegevens online gezet. Ze worden ook te koop aangeboden.

"Alle bedrijven en gebruikers kunnen het slachtoffer worden als deze gegevens misbruikt worden", zei Raj Samani, hoofd technologie bij McAfee Europa, op het Mobile World Congress in Barcelona.

De gegevens werden ontdekt door Hold Security, een Amerikaans cybersecuritybedrijf. Het bedrijf weet echter nog niet van waar de data komen.

Volgens de al beschikbare informatie zou het om namen en wachtwoorden gaan. Deze zouden pas onlangs gestolen zijn, schrijft de gespecialiseerde blog SecurityWatch. (Belga/MI)

Volgens beveiligingsexperts zijn er in totaal 360 miljoen gebruikersgegevens online gezet. Ze worden ook te koop aangeboden."Alle bedrijven en gebruikers kunnen het slachtoffer worden als deze gegevens misbruikt worden", zei Raj Samani, hoofd technologie bij McAfee Europa, op het Mobile World Congress in Barcelona. De gegevens werden ontdekt door Hold Security, een Amerikaans cybersecuritybedrijf. Het bedrijf weet echter nog niet van waar de data komen. Volgens de al beschikbare informatie zou het om namen en wachtwoorden gaan. Deze zouden pas onlangs gestolen zijn, schrijft de gespecialiseerde blog SecurityWatch. (Belga/MI)