2009 was een harde dobber voor de technologische sector. Agoria schat het banenverlies op 23.000, waarvan zo'n 3700 in de it-sector. 2010 betekent ook nog geen forse heropleving.

Agoria zag dat de zwaarste klappen voor de automobiel- en de metaalsector waren, maar zelfs de ict-sector noteerde in 2009 een daling op alle vlakken. De productie in ict daalde met 5,8 procent, het aantal jobs ging met 5 procent achteruit. Dat zijn volgens Frank Vandemarliere, chief economist van Agoria, zo'n 3700 jobs.

De daling zou het meest significant zijn bij industriële activiteiten, maar ook in de ict-groothandel en ict-solutions. In de ict-dienstensector zijn de marges veel krapper door een druk op de prijzen en door kostenstijging door de indexering.

Ook in 2010 moeten we niet een gigantische revival verwachten. Toch ziet het er onder meer voor ict al een pak beter uit. De productie herneemt en zal met 2,5 procent stijgen. Het aantal jobs blijft stabiel. Er zouden volgens Vandemarliere zo'n 100 stuks kunnen bijkomen.

2009 was een harde dobber voor de technologische sector. Agoria schat het banenverlies op 23.000, waarvan zo'n 3700 in de it-sector. 2010 betekent ook nog geen forse heropleving. Agoria zag dat de zwaarste klappen voor de automobiel- en de metaalsector waren, maar zelfs de ict-sector noteerde in 2009 een daling op alle vlakken. De productie in ict daalde met 5,8 procent, het aantal jobs ging met 5 procent achteruit. Dat zijn volgens Frank Vandemarliere, chief economist van Agoria, zo'n 3700 jobs. De daling zou het meest significant zijn bij industriële activiteiten, maar ook in de ict-groothandel en ict-solutions. In de ict-dienstensector zijn de marges veel krapper door een druk op de prijzen en door kostenstijging door de indexering. Ook in 2010 moeten we niet een gigantische revival verwachten. Toch ziet het er onder meer voor ict al een pak beter uit. De productie herneemt en zal met 2,5 procent stijgen. Het aantal jobs blijft stabiel. Er zouden volgens Vandemarliere zo'n 100 stuks kunnen bijkomen.