Netwerkspecialist 3Com, onlangs overgenomen door het Chinese Huawei, zal de ip-telefoontoestellen van Polycom onder eigen naam integreren in zijn voip-platformen. Begin volgend jaar moet het ook in Europa beschikbaar zijn.

Voor Polycom is de deal een goede zaak want het kan voortaan gebruik maken van het uitgebreide distributie- en verkoopsnetwerk van 3Com. Beide partijen willen in de toekomst ook samenwerken op het vlak van wireless lan telefonie, mobiele oplossingen en businesstoepassingen zoals crm en voip beveiliging.

De Polycom toestellen worden in een eerste fase geïntegreerd in de 3Com voip-platformen zoals de VCX Connect 100, de VCS Connect 200 en de Asterisk oplossingen. Ook de integratie in het VCX enterprise systeem, waaronder de 3Com ip-telefoonoplossing voor IBM systeem is voorzien. De 3Com-Polycom toestellen zijn in november al beschikbaar in de Verenigde Staten, vanaf januari volgend jaar wereldwijd.

Netwerkspecialist 3Com, onlangs overgenomen door het Chinese Huawei, zal de ip-telefoontoestellen van Polycom onder eigen naam integreren in zijn voip-platformen. Begin volgend jaar moet het ook in Europa beschikbaar zijn. Voor Polycom is de deal een goede zaak want het kan voortaan gebruik maken van het uitgebreide distributie- en verkoopsnetwerk van 3Com. Beide partijen willen in de toekomst ook samenwerken op het vlak van wireless lan telefonie, mobiele oplossingen en businesstoepassingen zoals crm en voip beveiliging. De Polycom toestellen worden in een eerste fase geïntegreerd in de 3Com voip-platformen zoals de VCX Connect 100, de VCS Connect 200 en de Asterisk oplossingen. Ook de integratie in het VCX enterprise systeem, waaronder de 3Com ip-telefoonoplossing voor IBM systeem is voorzien. De 3Com-Polycom toestellen zijn in november al beschikbaar in de Verenigde Staten, vanaf januari volgend jaar wereldwijd.