De Braziliaanse ontwerper Arthur Sacek bewijst dat je zowat alles kan bouwen met LEGO. Een van zijn laatste projecten is een heuse freesmachine die 3D-beelden kan uitzagen.

De freesmachine die de man ontwierp wordt aangedreven door het LEGO Mindstorms NXT programmeerbaar roboticasysteem. Het apparaat kan 3D-beelden snijden uit blokken van steekschuim, een hard schuim dat onder meer wordt gebruikt bij het maken van bloemdecoraties en kerststukjes omdat het vlot water absorbeert.

Door de beperking van de geheugencapaciteit van het NXT systeem kan het toestel enkel modellen frezen met afmetingen tot 80 x 80 x 40 mm. Sacek wil het ontwerp verder ontwikkelen zodat het apparaat kan werken met andere materialen. Een andere uitdaging is de freesmachine te linken met een computer zodat het een echte 3D-printer kan worden. Het enige onderdeel trouwens van zijn 3D-freesmachine dat niet is gemaakt met LEGO is de elektrische zaag.

De Braziliaanse ontwerper Arthur Sacek bewijst dat je zowat alles kan bouwen met LEGO. Een van zijn laatste projecten is een heuse freesmachine die 3D-beelden kan uitzagen. De freesmachine die de man ontwierp wordt aangedreven door het LEGO Mindstorms NXT programmeerbaar roboticasysteem. Het apparaat kan 3D-beelden snijden uit blokken van steekschuim, een hard schuim dat onder meer wordt gebruikt bij het maken van bloemdecoraties en kerststukjes omdat het vlot water absorbeert. Door de beperking van de geheugencapaciteit van het NXT systeem kan het toestel enkel modellen frezen met afmetingen tot 80 x 80 x 40 mm. Sacek wil het ontwerp verder ontwikkelen zodat het apparaat kan werken met andere materialen. Een andere uitdaging is de freesmachine te linken met een computer zodat het een echte 3D-printer kan worden. Het enige onderdeel trouwens van zijn 3D-freesmachine dat niet is gemaakt met LEGO is de elektrische zaag.